mobilitat

Cues de fins a set quilòmetres per entrar al país

Les cues es van estendre a l’N-145 i a l’entrada de Sant Julià durant bona part del matí

Cues de fins a set quilòmetres per entrar al paísFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Al llarg del dia d’ahir la frontera del riu Runer ja va començar a experimentar els efectes del pont de la Constitució espanyola, amb cues que van arribar fins als set quilòmetres, des de l’N-145 i a l’entrada de Sant Julià. Les retencions van durar des de les 9 del matí fins a les 16 hores. A partir de la tarda i al vespre, però, la circulació ja era més fluida.

El centre nacional de trànsit preveia que ahir seria un dels dies més intensos de tot el pont quant a circulació d’entrada de vehicles al país. També s’espera trànsit dens d’entrada durant el dia d’avui (fins a les 13 hores) i novament una forta entrada de vehicles dijous 8 de desembre, festivitat de la Puríssima, que és quan comença la segona etapa del macropont. Mobilitat alerta, a més, que demà dilluns, dimarts, dimecres i divendres poden ser jornades especialment complicades pel fet que a Andor­ra seran laborables. De fet, “tot i haver-hi dies d’afluència més forts que altres pensem que la circulació serà densa al llarg de pràcticament tot el pont”, van explicar fonts del centre nacional de trànsit. Ahir, la massificació de visitants també es va poder percebre en els principals eixos comercials del país: l’avinguda Meritxell i Vivand, i també es va notar en alguns dels aparcaments, com el del Parc Central, on a la tarda ja no cabia ni una agulla.

D’altra banda, el centre nacional de trànsit calcula que els dies que hi haurà una densitat més gran de sortida serà el dimarts 6 de desembre, que es quan ha de finalitzar aquest primer període de festius, i des de les 11 del matí fins a les 21 hores, pràcticament durant tot el dia; dissabte 10, que també experimentarà retencions al llarg de tota la jornada; i diumenge 11, encara que només es concentraran durant el matí, des de les 9 fins a les 13.00.

Aquests deu dies de pont a l’Estat veí del sud, des del divendres 2 de desembre fins al diumenge dia 11, el centre nacional de trànsit estima que 125.000 vehicles entraran al país, encara que no es tenen dades exactes sobre el nombre de cotxes que accediran al Principat cadascun dels dies.

tracking