economia

El Grup Heracles cessa l'activitat constructora a escala internacional

Liquida dues societats i explora la venda de filials espanyoles en un procés concursal

El Grup Heracles cessa l'activitat constructora a escala internacional

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Vuit anys després d’iniciar la seva expansió fora de les fronteres, el Grup Heracles va anunciar ahir que cessa la seva activitat internacional en el sector de la construcció. Tal com es va detallar en un comunicat de premsa, la companyia ha decidit “centrar els esforços tècnics, financers i humans en el mercat d’Andorra”, i és per aquest motiu que liquidarà Heracles Internacional Ventures SL i Bardera, les dues societats a través de les quals operava als estats veïns i al nord d’Àfrica.

La decisió de la companyia respon, entre d’altres, a les “condicions adverses que el sector de la construcció presenta a Espanya degut a condicionants reguladors de l’activitat en un context en què els marges operatius de l’activitat es mantenen molt baixos a causa de la forta competència” així com al clima polític d’incertesa que es viu a l’Estat espanyol.

Segons es va indicar en el comunicat, les companyies espa-nyoles s’han vist en la necessitat de tramitar un expedient de regulació d’ocupació (ERO) que ha significat l’extinció de tots els contractes de treball existents a Espanya i que ha afectat 19 treballadors. En paral·lel, assenyalen, s’han iniciat els tràmits per explorar la possibilitat de venda d’alguna de les seves filials espanyoles, unes eventuals vendes que van detallar que es farien dins del procés concursal.

L’acció arriba després d’un canvi en la composició accionarial amb la sortida d’una part dels socis fundadors i també d’una profunda reorganització del seu organigrama directiu. D’altra banda, afirmen que la decisió també s’emmarca en la reestructuració financera que es culminarà abans de final d’any i que asseguren que els permetrà encarar el 2017 “amb la solidesa necessària per fer front als reptes futurs”. Des de la companyia es va remarcar que la solució adoptada, “reforça la solidesa del Grup Heracles pel que fa a la seva activitat a Andor­ra, on segueix constituint una de les principals entitats empresarials del Principat”.

tracking