successos

Alerta per un nou possible intent de captació de menors

Desplegament policial amb presència d’agents a tots els centres i que avui també es repetirà

Alerta per un nou possible intent de captació de menorsXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El cos de seguretat continua treballant per establir la veracitat dels tres avisos sobre intents de captació de menors que s’han produït en pocs dies. Però mentre encara s’està investigant si es tracta o no de casos reals, la policia s’ha volgut curar en salut. Màxima presència a la sortida dels col·legis, especialment les hores més conflictives, que tenen lloc a la tarda. Acció dissuasiva per evitar que els menors corrin perill. I com els casos han estat a llocs, i parròquies, diferents el desplegament es va fer arreu i es mantindrà avui en la mateixa proporció. La direcció ha de decidir, quan passi el cap de setmana, com el manté per als dies següents. El pont requereix més presència policial al carrer i cal veure què es farà amb el dispositiu als col·legis.

El tercer avís sobre possible intent de captació de menors va arribar dimecres a la tarda per uns fets suposadament que van tenir lloc al voltant del col·legi Sagrada Família d’Escaldes. Segons fonts properes al cas, l’ocupant d’un vehicle de color vermell va proposar a un menor que hi pugés. El menor ho va explicar i es va avisar la policia.

Encara no hi ha cap evidència que cap dels tres avisos correspongui a un cas de perill real, tot i que no es descarta. Hi ha poques peces que encaixin respecte que podria tractar-se de la mateixa persona. L’únic element és que en dos dels casos es va parlar d’un cotxe vermell, mentre que l’altre (a Sant Julià) era un vehicle negre i amb matrícula espanyola. Es continua, però, amb el visionat de les càmeres de seguretat de les zones on van tenir lloc els avisos (el primer, a la Margineda) per trobar indicis que permetin identificar el vehicle.

El ministre d’Educació, Èric Jover, va assegurar ahir que es tracta d’unes incidències que es viuen “independentment” de les escoles, ja que “no es fan just a la sortida dels centres ni en temps escolar d’entrades i sortides”. Malgrat això, va assegurar que “són preocupants” i que el ministeri està a l’expectativa de les recomanacions que faci la policia. En tot cas, “el que no vull és generar alarmisme”, va indicar Jover, que va recordar que en el passat hi havia hagut un cas similar i de la investigació de la policia se’n va descobrir que “havia estat una falsa alarma i una juguesca entre adolescents”. Malgrat això, va indicar que el ministeri ha contactat amb les diferents escoles per reforçar el missatge que “els nostres joves han de ser extremadament prudents i no anar amb persones desconegudes”. Va afegir que en el moment que la policia ens digui que s’han de prendre mesures a nivell del ministeri, “les prendre’m”. Va admetre que “malauradament” Educació té poca informació perquè s’està treballant a nivell de la policia, i va explicar que a les famílies, a les associacions de pares i als propis docents que s’han adreçat al ministeri el que “hem fet és reforçar el missatge de prevenció i de ser vigilant”.

tracking