Deu anys ferms per abusar de la neta de la parella

Els fets van tenir lloc del 2011 al 2015 i en una de les ocasions va obligar-la a fer-li una fel·lació

Deu anys ferms per abusar de la neta de la parellaXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal de Corts va condemnar ahir a deu anys de presó el resident espanyol de 52 anys que va abusar de la neta de la seva parella, que en el moment dels fets només tenia quatre anys. Així doncs, el tribunal va considerar provat que entre el 2011 i el 2015 l’home va abusar de la nena com a mínim en dues ocasions, en una de les quals la va obligar a fer-li una fel·lació.

El tribunal el va trobar culpable del delicte major continuat d’abús sexual i un altre delicte major perquè la víctima era menor de catorze anys. A més, Corts va tenir en consideració que la víctima era “vulnerable per l’edat” i el va condemnar a un altre delicte major per haver abusat d’una menor de catorze anys. Durant la lectura de la sentència també es va ressaltar el fet que l’acusat exercia una autoritat familiar sobre la nena, que era la neta de la seva parella, i que la nena el considerava com un avi.

Per tot això, la justícia el va condemnar a deu anys de presó, així com a la prohibició d’acostar-se durant-se dotze anys a la nena i a indemnitzar-la amb sis mil euros de multa.

Durant el judici, que es va celebrar el 28 d’octubre, el ministeri fiscal havia demanat 15 anys de presó ferma. De fet, la mare va manifestar ahir quan va acabar la lectura de la sentència que li semblava massa poc la pena que haurà de complir l’arrestat.

L’home va ser detingut el desembre del 2015 i posat en presó preventiva, després que la nena relatés els fets a la tutora i la directora del centre educatiu on estudiava segon de primària, que ja havien detectat que la menor tenia una actitud sobre la sexualitat que no era la que corresponia a les persones de la seva edat. La nena va relatar a les professores i a les psicòlogues d’Afers Socials que els abusos els havia comès l’ara condemnat.

La narració dels abusos

Segons el relat de la víctima, en el qual s’ha basat la justícia per condemnar el resident espanyol, quan la menor anava a passar la nit a casa de l’àvia i aquesta dormia el penat l’obligava a veure pel·lícules pornogràfiques amb ell. Un dia va fer un pas més enllà i li va demanar de fer els mateixos actes sexuals que apareixien a la pantalla de televisió. La nena, però, s’hi va negar i l’home la va despullar, se li va posar a sobre i, tot seguit, li va tocar i llepar la vulva. A continuació va introduir el seu membre a la boca de la víctima i, ajudant-se amb la mà, la va obligar a fer-li una fel·lació.

Segons el ministeri fiscal, la declaració de la nena, que va ser a porta tancada, va ser clara i contundent tant per les explicacions que va donar com per la imitació que va fer sobre els gestos que li va obligar a realitzar durant els actes sexuals.

Les psicòlogues que van testificar durant el judici també van ressaltar que el relat de la víctima era totalment creïble.

Els pares van afirmar que en cap moment van sospitar del que passava amb l’acusat. Només van parlar en una ocasió amb l’home, perquè la nena havia afirmat que li havia ensenyat el penis, però quan el pare de la menor li va preguntar sobre aquest tema el condemnat li va contestar que estava al bany i després de dutxar-se li va caure la tovallola.

El penat, que ahir va tornar a la presó, va negar durant el judici els fets. El dia de l’audiència, només començar, la defensa va demanar que s’anul·lessin les proves i que l’acusat fos posat en llibertat perquè va considerar que les exploracions psicològiques van ser il·legals, ja que es van fer sense la presència dels progenitors de la menor. El tribunal, però, no ho va acceptar. Durant la lectura de l’informe, el lletrat va reconèixer la culpabilitat del client i va demanar que, si donaven validesa a les proves, el condemnessin a sis anys de presó. A més, va requerir que es tingués en compte l’avançada edat del condemnat, així com la seva limitada capacitat cultural i intel·lectual.

tracking