turisme

Vallnord estrena la temporada divendres amb 35 pistes en funcionament

L'estació oferirà preus especials durant l'estrena i uns gruixos de neu que van des dels 15 fins els 50 centímetres de neu pols

Vallnord obre la temporada divendres amb 35 pistes en funcionamentVallnord

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vallnord obre aquest divendres 35 de les seves pistes, 30 remuntadors i ofereix un preu especial per als primers que visitin l’estació, segons han informat aquesta tarda des de l'estació. El forfet de dia per Vallnord – Pal Arinsal o per Valnord – Ordino Arcalís tindrà un preu de 21,50 euros per aquesta primera de neu. Les estacions segueixen treballant per ampliar el percentatge de pistes.

Les nevades caigudes la setmana passada van permetre Pal Arinsal obrir el 52% de les seves pistes, amb gruixos de neu pols que van des dels 20 fins als 50 centímetres. Així, l’estació donarà la benvinguda a l’hivern amb 22 pistes obertes i 23 remuntadors. L’accès a Pal queda garantit amb el telecabina, que surt des del centre de la Massana. Entre els espais oberts a disposició, es troben una pista negra, 6 vermelles, 8 blaves i, finalment, 5 verdes.

Ordino Arcalís s’estrena amb 13 pistes, el 60% de la seva capacitat, i 4 remuntadors. L’estació ofereix unes condicions excepcionals de neu pols que s’ha acumulat fins als 15 centímetres en les cotes més baixes i ha arribat fins als 50 en zones com La Coma. Entre les instal·lacions que donen la benvinguda a la temporada, es troben 3 pistes vermelles, 4 blaves i 6 verdes. El retorn a la base es podrà fer a través de les pistes Megaverda i la de La Canaleta..

La temporada, segons indiquen des del domini de les valls del nord, "es presenta prometedora", fixant-se en les previsions i en el testimoni del meteoròleg Enric Agud: "Ha estat un inici millor i més prometedor que la temporada passada. Les estacions d’esquí de fons tenen neu i la majoria obriran el cap de setmana".

Vallnord es posa en marxa divendres en unes condicions "meritòries tenint en consideració l’època de l’any en què ens trobem", exposen. Part del secret està en la seva ubicació, tal com explica Agud: "Per l’orientació dels seus vessants, Vallnord pot rebre neu tant si el front de nevades prové de França, d’Espanya com del Mediterrani. Arcalís i Arinsal reben bones nevades en situacions de nord, amb neu de bona qualitat...". Per un altre costat “en situacions de sud, sud-oest i sud-est, Pal és l’estació més beneficiada”. Així mateix, Arcalís deu la seva excel·lència a trobar-se "encarada al nord i per trobar-se exposada al sol durant menys hores".

tracking