Treball

El Govern ha concedit més d'un miler de permisos a temporers

El Govern ha concedit més d'un miler de permisos a temporers

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les quotes per a temporers d’hivern s’han consumit en un 34% fins al 24 de novembre, amb un total de 1.117 autoritzacions concedides. D’aquestes, 720 permisos de treball temporal han estat per a treballadors comunitaris i 397 per a extracomunitaris. Les dades que va publicar ahir el departament d’Estadística revelen que el consum de les quotes de temporada s’ha incrementat un 29% durant el darrer any, amb 249 autoritzacions més. Les quotes per a personal extracomunitari han augmentat un 81%, mentre que les dels comunitaris ho han fet en un 11%. Les que s’han consumit menys han estat les d’agències de viatges i les de comerç al detall, amb cinc i una autoritzacions atorgades.

Pel que fa a les autoritzacions inicials, la variació ha estat d’un 4% més respecte a la temporada anterior, sobretot pel que fa als extracomunitaris, que presenten una evolució positiva del 5%, així com la dels comunitaris, amb un 3%. Si es miren els darrers anys, les autoritzacions acordades per a treballadors tant comunitaris com extracomunitaris ha anat pujant, en concret un 5% i un 17%, respectivament. El global d’autoritzacions de la temporada passada ha augmentat un 9% respecte a l’anterior.

El grup de treballadors més important es troba en el sector serveis, amb un 47,5% sobre el total, sobretot cambrers de restaurants i dependents. Per dar­rere hi ha el grup de treballadors no qualificats, que representa el 31%, i que inclou els cambrers d’habitacions, els ajudants de cuina i els agents d’explotació de teleesquí. La contractació de personal de pistes ha augmentat un 19% el comunitari i un 48% l’extracomunitari, el d’hoteleria un 13% i un 126%, respectivament, i el del lloguer d’esquí, un 15% l’extracomunitari i el comunitari ha minvat un 15%.

tracking