Reportatge

Marxa solidària

Més de 150 persones van participar ahir en la segona marxa popular organitzada per l’Associació per la Síndrome de Down d’Andorra (ASDA).

Marxa solidària

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ambient a la plaça del Poble era distès, i la companyonia i la solidaritat eren perceptibles per qualsevol que s’acostés ahir a l’inici de la segona marxa popular, organitzada per l’Associació per la Síndrome de Down d’Andorra. Mitja hora abans ja s’acostaven els primers participants en aquesta cursa, que era l’acte de cloenda de les segones Jornades de la síndrome de Down, celebrades dissabte.

Tots els participants van ressaltar la seva motivació de donar a conèixer la situació de les persones amb diversitat funcional entre la població. Més de 150 persones van realitzar el recorregut des de la plaça del Poble fins al centre comercial Illa Carlemany. La cursa va començar a les onze del matí, però mitja hora abans ja s’acostaven les primeres persones a recollir les samarretes de l’associació.

Alguns dels assistents van manifestar que coneixen persones amb síndrome de Down. Manel Giménez va ser un dels primers a arribar i va explicar: “Conec gent que té un fill amb síndrome de Down i no costa gens participar-hi.” Però no tan sols el va moure la necessitat d’ajudar els altres, sinó que també hi va afegir que faria “una passejada amb els amics i passarem una estona divertida”. Unir solidaritat i entreteniment es trobava també entre les motivacions de Meri Bujaldón i Eufemia Blásquez, que van ressaltar que està molt bé col·laborar tant com es pugui i passar una bona estona.

Tots els assistents consultats van fer èmfasi que aquesta és una molt bona iniciativa que esperen que es repeteixi aviat. Tot i que alguns participants van voler exposar que s’ha de treballar per millorar les condicions de les persones amb síndrome de Down. En aquest sentit, Tamara Martínez va explicar que a la seva família tenen una persona amb diversitat funcional i “penso que s’hauria de millorar el nivell educatiu i la situació laboral”. Però creu que a mesura que passi el temps la situació anirà millorant a poc a poc, ja que “l’associació encara és jove”.

Aquesta cursa tenia un objectiu solidari, així ho va explicar la vicepresidenta de l’ASDA, Cristina Ros. L’objectiu d’aquesta caminada era “sensibilitzar una mica la societat andorrana, encara que la gent ja és molt sensible i hi participa”. En aquest mateix sentit es va pronunciar la presidenta de l’associació, Marta Pérez, que va destacar que “la gent que ha vingut ha estat molt participativa”. Per això, des de l’associació es van manifestar satisfets per la resposta de la gent.

tracking