LLEI ELECTORAL

Els demòcrates no comparteixen la modificació de la Llei electoral proposada pel PS

El grup parlamentari s'ha mostrat també contrari a legalitzar la doble nacionalitat

Els demòcrates no comparteixen la modificació de la Llei electoral proposada pel PS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller Carles Jordana no considera pertinents els canvis proposats pel PS en la Llei de règim electoral aprovats aquest cap de setmana durant el congrés del partit. D'una banda, pel que fa a les eleccions generals, el conseller demòcrata ha recordat que Andorra té un sistema bicameral en una mateixa cambra, i no creu possible aplicar una proporcionalitat en la representació territorial perquè "hi hauria divergència a l'hora de defensar els interessos d'una parròquia" i, en canvi, en aquesta circumscripció "es defensa el territori, no les persones". D'altra banda, Jordana tampoc veu bé que hi hagi proporcionalitat a l'hora d'escollir els membres del comú, i en aquesta qüestió ha demanat de fer memòria, perquè "abans ja existia el sistema que es reclama", però es va canviar per evitar situacions de bloqueig on els comuns es tornaven ingovernables.

Finalment, Carles Jordana veu innecessària la demanda de Liberals de fer un govern de concertació com a condició per assolir els pactes d'Estat proposats pel cap de Govern. El conseller considera que amb els pactes es busca rebaixar la tensió al Consell General, i arribar a acords en temes essencials perquè el proper govern "no desfaci tot allò que s'ha fet, i hi hagi una perdurabilitat". Però "d'aquí a fer un govern de concertació, no ho veig necessari perquè tenim una majoria absoluta", ha assenyalat.

Pel que fa a la legalització de la doble nacionalitat, Jordana ha dit que considera que les dificultats que suposa disposar del passaport andorrà fora de les fronteres andorranes se solucionaran amb l'acord d'associació amb la Unió Europea, de manera que el debat de la doble nacionalitat quedarà "completament desvirtuat"

tracking