Transports

Dubtes sobre l'obertura de l'estació d'autobusos

El gerent d’Autocars Nadal diu que falten serveis bàsics per habilitar, com ara la calefacció

Dubtes sobre l'obertura de l'estació d'autobusosXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El gerent d’Autocars Nadal, Josep Maria Canals, va manifestar al Diari que desconeix quan s’obrirà la nova Estació Nacional d’Autobusos, tot i que en un primer moment es preveia que comencés a funcionar a final d’any. “No sabem quan obrirà, la voluntat del Govern és que sigui abans de les festes de Nadal”, va manifestar Canals.

La societat que representa, juntament amb sis més, forma part de la unió temporal d’empreses que ha de gestionar la nova infraestructura, segons va anunciar a mitjan mes el ministre portaveu, Jordi Cinca. A més, va asse­nyalar que un cop es publiqués al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA), les empreses tenien cinc setmanes per iniciar l’activitat.

Canals, però, va alertar que fa una setmana es van reunir amb els industrials que treballen a l’obra i que encara hi ha tasques per fer. Tot i que va reconèixer que bona part de les instal·lacions ja estan i l’estació “està molt condicionada”, va assegurar que falten serveis bàsics per habilitar com, per exemple, la calefacció. “No podem obrir una estació al Nadal que no té aire calent i que està sobre un riu”, va remarcar Canals.

En aquest mateix sentit, va emfasitzar que han arribat a un acord amb tots els socis que configuren l’UTE. “Obrirem quan hi hagi el servei que volem donar, perquè el que no farem és obrir en precari”, va destacar Canals.

El gerent de l’empresa va exposar que la construcció d’aquesta estació és una “demanda col·lectiva” des de fa temps del sector i va considerar que amb aquesta instal·lació podran donar millor servei als seus clients. A més, va destacar que la nova infraestructura, que dóna servei internacional, està situada enmig de diverses parades de busos interurbans. Això facilitarà que persones d’arreu del Principat tinguin una millor connectivitat a l’estació. Fins ara, les diverses línies tenien els seus punts repartits en diferents parades, mentre que ara estaran totes concentrades en un mateix lloc.

D’altra banda, Canals va explicar que dins de l’estació les diverses companyies tindran els seus punts de venda.

L’UTE està conformada per les empreses Autocars Nadal SA, Camino Bus SLU, La Hispano Andor­rana SL, Cooperativa Interurbana Andorrana SA, Novatel SA, Transports dels Pirineus SLU i Montmantell SL. Canals va relatar que van apostar per la fórmula d’anar junts per garantir “que cap de les empreses que ofereixen transport internacional es quedés a fora”. Va argumentar que les companyies de l’UTE són “les primeres interessades” a poder oferir aquest servei i, per això, es van unir. Les accions de l’UTE, va puntualitzar, es distribueixen segons el nombre de línies que té cada companyia.

A la seva, Nadal va explicar que no preveuen incrementar el nombre de línies que ofereixen tot i tenir la nova estació.

tracking