Reportatge

El 'Black Friday' envaeix les botigues del Principat

La majoria dels comerços d’Andorra es van sumar ahir a la realització de descomptes, que moltes botigues allargaran tot el cap de setmana. Alguns comerciants opinen que no seria necessari fer descomptes tan seguits.

El 'Black Friday' envaeix les botigues del PrincipatXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra celebra per segon any consecutiu el Black Friday d’una forma generalitzada i una gran part dels comerços del país s’han sumat a la realització de descomptes, que majoritàriament es troben entre el 20% i el 30%. Aquesta tradició prové dels Estats Units, concretament a Filadèlfia se celebra l’endemà d’Acció de Gràcies i serveix com a tret de sortida de les compres nadalenques.

Aquests dies de descomptes generen opinions dispars entre els comerciants. Susagna Venable, presidenta de l’Associació de Comerciants de l’avinguda Carlemany, va explicar que “ja són molts descomptes després de la celebració del l’Andorra Shopping Festival” i que “a Andorra no es té cultura del Black Friday i no s’entén”, fent referència al fet que als Estats Units només s’apliquen descomptes sobre productes concrets, en canvi “aquí la gent espera que es rebaixin tots els articles de la botiga” perquè si no sembla que no són realment rebaixes. En aquest mateix sentit es va pronunciar Andreu Invernón, cap de màrqueting del centre Illa Carlemany, tot explicant que alguns dels comerciants que treballen a diferents botigues del centre pensen que ja són molts els descomptes que han realitzat durant tot l’any. Tot i això, la majoria dels comerços es van voler sumar a la iniciativa i creuen “que augmentaran les seves vendes durant aquests dies”. En aquest sentit, un comprador també va manifestar que creu que “s’està dervirtuant el comerç realitzant tants descomptes seguits”.

D’altra banda, algunes persones estan a favor del Black Friday, com el responsable de màrqueting del Centre Comercial Andorrà, Dani Martínez, que va ressaltar que “s’espera un increment important d’afluència i vendes, ja que la gent té tendència a avançar les seves compres de Nadal.”

Aquest cap de setmana s’espera que el nombre de clients augmenti, així ho va explicar Joaquim Serrahima, director de màrqueting de Pyrénées. El motiu és que “des de la Unió Hotelera esperen moltes reserves i també coincideix amb el Gran Recapte.”

L’opinió del públic és també variada. D’una banda, algunes persones van trobar descomptes i se sentien satisfetes, com la Jenny Vila. D’altres pensaven que els descomptes no eren suficients, com la Cristina. Finalment, altres clientes com l’Aziza o la Roser Miralles pensaven que les reduccions en el preu són escasses i que s’haurien de fer sobre el preu total i no amb vals de descompte.

El 'Black Friday' envaeix les botigues del Principat

tracking