estacions

Les pistes de Pas de la Casa inauguren la temporada

El domini treballa per tenir-ho tot enllestit per demà i oferirà un preu reduït als clients

Tot a punt pel tret de sortida de la temporada d'esquí
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Grandvalira va anunciar ahir que aquest cap de setmana obre parcialment les seves instal·lacions i dóna el tret de sortida a la temporada d’esquí. El domini preveu que el sector de Pas de la Casa comenci a operar demà, sempre que les condicions meteorològiques ho permetin, segons van indicar ahir des de Grandvalira amb un comunicat. “Els equips tècnics continuen treballant a contrarellotge per afavorir al màxim el condicionament de més superfície esquiable”, va detallar el domini.

Les precipitacions dels darrers dies van deixar ahir cotes de neu d’uns trenta centímetres a les zones més altes i de quinze a les més baixes. Per això, ara els equips d’explotació treballen per tenir una neu que compleixi amb “els estàndards de qualitat i seguretat”. En aquest sentit, la xarxa d’innivació ahir va estar activa per produir neu.

El domini va informar que han consultat diversos models meteorològics que asseguren per al cap de setmana “una baixada de temperatures i l’arribada d’una petita pertorbació”.

En el cas que Grandvalira pugui obrir demà, fonts del domini van avançar al Diari que oferiran un forfet a preu reduït, però no van precisar quan costaria l’entrada a l’estació.

Per un altre costat, Grandvalira va ressaltar que de moment es desconeix quan s’iniciarà l’activitat als altres sectors, però va emfasitzar que treballen per obrir-los els pròxims dies.

Vallnord espera al desembre

Per la seva part, Vallnord havia previst la possibilitat d’iniciar la temporada aquest cap de setmana, però finalment s’haurà d’esperar i obrirà les portes el 2 de desembre, tal com havia anunciat des d’un bon principi. En concret, el domini s’havia plantejat començar l’activitat a Arcalís si les condicions meteorològiques ho permetien, però dimecres, abans que comences a nevar, van tenir lloc fortes precipitacions i un llamp va caure a les instal·lacions d’aquesta estació i en va malmetre una part.

“No va ser res greu, ja està solucionat, però ens estimem més tenir-ho tot enllestit abans d’obrir”, van puntualitzar fonts de Vallnord al Diari.

En el cas d’aquest domini, després de la nevada de dimecres, ahir es van registrar cotes de neu de fins a cinquanta centímetres a la Coma. En detall, a la zona d’Ordino-Arcalís les cotes de neu es van moure entre els quinze centímetres a les parts més baixes i els cinquanta a les altes. A més, al sector de Pal-Arinsal, a les zones altes hi ha cotes de fins a quaranta centímetres, i a les baixes, de deu. Des de Vallnord van indicar que estan treballant per condicionar les pistes i iniciar l’activitat. De moment, però, des d’aquest domini no es plantegen començar la temporada a un preu reduït.

Les pistes de Pas de la Casa inauguren la temporada

Les pistes de Pas de la Casa inauguren la temporada

tracking