meteorologia

Les estacions esperen nevades importants per obrir dissabte

Equipaments obligatoris ahir a partir d’Encamp i per accedir a França

Les estacions esperen nevades importants per obrir dissabteFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les estacions d’esquí estan pendents de les nevades de les últimes hores per decidir si obren aquest cap de setmana. De fet, Grandvalira ja va anunciar el dia de la presentació de la temporada que esperava obrir dissabte, mentre que en el cas de Vallnord la data anunciada és el 2 de desembre, si bé la podrien avançar en funció de les condicions meteorològiques. Malgrat tot, en cas d’obrir només ho faria el sector d’Ordino-Arcalís.

Les primeres precipitacions ja van arribar ahir al vespre. En un primer moment es van concentrar a les cotes altes del país, però van anar baixant fins que a les nou de la nit el Servei de Mobilitat va anunciar que era obligatori utilitzar els equipaments especials a partir d’Encamp. A les valls del nord també era necessari utilitzar les cadenes a partir d’Ordino i Erts. A més a més, també calien per accedir a França per la carretera RN-22.

Segons va informar el cap d’emergències del departament de Protecció Civil, Cristian Pons, a la matinada estava previst que la cota de neu baixés fins als 1.000 metres. Pel que fa als gruixos, el Servei de Meteorologia preveia que a partir de la cota 2.200 poguessin caure de 10 a 30 centímetres i localment de 40 a 50.

D’altra banda, ahir hi va haver fortes precipitacions durant tot el dia. Això va fer que durant el matí el Govern activés la fase de prealerta pel risc de pluges intenses. No obstant això, finalment les precipitacions van ser inferiors a les que s’esperaven i per tant no va ser necessari activar la fase d’alerta. Pel que fa a la previsió meteorològica per a les properes hores, s’esperava que la pluja minvés i que aquest matí ja pràcticament hagués parat. Tot i així, sí que es va avisar que les temperatures baixarien.

tracking