política

Ld'A fa una esmena a la totalitat a la Llei del sòl

Considera que els canvis no generen consens i que no solucionen els problemes “del dia a dia”

Ld'A fa una esmena a la totalitat a la Llei del sòl

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La falta de consens és l’argument que ha portat el grup parlamentari liberal a fer esmenes a la totalitat tant a la llei general d’allotjaments turístics com al projecte de llei de modificació de la Llei general d’ordenació del territori i urbanisme, coneguda com a Llei del sòl. Així ho van explicar fonts properes a la formació, que van indicar que consideren que el Govern ha elaborat els dos textos sense tenir en compte les voluntat dels agents implicats. A més, les mateixes fonts van exposar que tant en un cas com en l’altre no serveixen per solucionar els problemes del dia a dia. “No van a buscar el problema real”, van afirmar, tot apuntant que seria necessari, sobretot a la Llei del sòl, abordar una reforma més àmplia i profunda.

Cal tenir present, segons van explicar les fonts consultades, que abans de presentar les esmenes des del grup liberal es van mantenir contactes amb els col·lectius implicats per tal de conèixer quin era el seu posicionament i els neguits que tenien.

És el cas, per exemple, del Col·legi d’Agents i Gestors Immobiliaris (AGIA). Segons va explicar el president, Jordi Galobardas, la petició que han traslladat tant als membres de Liberals d’Andorra com al seu dia al Govern és que es modifiqui la quota actual per poder tirar endavant els plans parcials. Galobardas va indicar que a dia d’avui cal que un 75% dels propietaris implicats estiguin d’acord a desenvolupar el pla, fet que asseguren que és “una gran trava perquè es pugui alliberar sòl”. En aquest sentit, va explicar que després d’uns anys “d’activitat fluixa” ara “sembla que comença a canviar a poc a poc” i és per aquest motiu que “preveiem problemes”.

El president de l’AGIA va recordar que aquesta característica és “original d’Andorra” i va exemplificar que en el cas de Catalunya el mínim que es demana és un 51% i que, fins i tot, amb un suport del 30% dels propietaris es pot engegar el procés i si no hi ha oposició el pla parcial pot desenvolupar-se. La petició es va fer arribar a l’executiu però se’ls va manifestar que les modificacions es limitaven a les cessions de sòl dels comuns per fer projectes d’interès nacional.

tracking