Tribunal de corts

La fiscal demana dos anys i mig de presó per a un home que va agredir l'exparella

L’acusat va colpejar la dona i la va amenaçar amb un ganivet a casa seva

La fiscal demana dos anys i mig de presó per a un home que va agredir l'exparellaXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri fiscal va demanar ahir 2,5 anys de presó per a un home de nacionalitat veneçolana que presumptament va apallissar la mare de la seva filla, amb la qual no mantenia cap relació sentimental en el moment dels fets, tot i que estava dormint en el domicili de l’exparella, tal com va explicar la víctima davant del Tribunal de Corts. Els dos tenen una filla que ara té tres anys. La dona, de nacionalitat espanyola, va venir a viure a Andorra amb la menor l’octubre del 2015 i mig any després el pare va arribar al Principat per visitar la filla. Per això dormia a casa de l’exparella.

El 5 de maig l’acusat va anar a veure un partit de futbol en un bar i va ingerir grans quantitats d’alcohol, fins a tal punt que va afirmar ahir durant l’audiència que no recorda res del que va passar un cop va arribar a casa. L’exparella va relatar que estava asseguda al sofà i que mirava la televisió quan l’home va arribar a casa amb una ampolla de cervesa a la mà i es va dirigir a la cuina, d’on va sortir amb un ganivet. L’agredida va assegurar que va esgrimir l’arma per la seva cara mentre la insultava i l’amenaçava de mort. Després la va agafar pels cabells, la va tirar a terra i la va començar a colpejar a la cara i al cap amb la mà i la va arrossegar cap a un altre sofà. Acte seguit li va tirar objectes com trossos de ceràmica d’un test que, prèviament, havia trencat o figures de porcellana. “Estava anat”, va manifestar la dona, que va confessar que va témer per la seva vida. Després va anar a la cuina i va agafar dos ganivets més, que va clavar al sofà. A més, la va pegar al cap amb una cadira. La dona va poder fugir corrent i va baixar per les escales de l’edifici, on va caure i es va dislocar el peu. Va sortir al carrer i ell darrere seu. Un cop a la via pública, la víctima es va adonar que la nena estava a casa sola i els dos van tornar junts a buscar-la, però hi havia una porta de vidre que no podien obrir perquè s’havien deixat les claus. L’home va trencar-la amb el braç, es va fer un tall i va anar a l’hospital.

La defensa en vol l’absolució

Per tot això, el ministeri fiscal va demanar 2,5 anys de presó pels delictes majors de ferides amb arma blanca, per amenaces amb una arma blanca i per violència en l’àmbit domèstic, així com una ordre d’allunyament de 12 anys. La víctima va desestimar cobrar la indemnització perquè l’home no passa per un bon moment econòmic. La defensa va argumentar que les proves són insuficients i que es podrien haver manipulat perquè no es va precintar l’escena dels fets. Per tant, en va demanar l’absolució.

tracking