successos

Troben a Euskadi la menor de Barcelona que la policia buscava a Andorra

El germà de la menor va morir el 2006 quan tenia 4 anys en un tràgic accident al Principat

Troben a Euskadi la menor de Barcelona que la policia buscava a Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La policia del País Basc, l’ertzaintza, va trobar ahir a la tarda a Martina Alemany Casas, la menor de 16 anys que va desaparèixer dilluns a Barcelona i que buscaven també per Andorra. Segons va informar l’ertzaintza al Diari, uns agents “van localitzar la jove en bon estat” a Sant Sebastià. Al tancament de l’edició, la policia autonòmica basca desconeixia quan podria tornar a Barcelona la menor. En aquest sentit, els agents van detallar que els serveis socials es van fer càrrec de la noia mentre esperaven que els seus pares arribessin a Sant Sebastià per tal de poder tornar amb la filla a la capital catalana, on viu la família. Una notícia que confirmava la mare de la menor, Ester Casas Gimeno, a les vuit del vespre a través de les xarxes socials. “Ara sí. L’hem trobat. Està bé, ara anem a buscar-la. Mil gràcies a tots”, va destacar Casas en el compte personal de Facebook.

En un primer moment, una de les hipòtesis amb les quals van treballar els mossos d’esquadra és que la jove hauria vingut al Principat, va confirmar aquest cos. Això es deu al fet que el seu germà va morir el desembre del 2006, quan tenia quatre anys, en un tràgic accident al Principat. Per això, la policia del país també estava en alerta. “N’estem al cor­rent, però no tenim una petició oficial dels cossos veïns”, va indicar ahir la policia andorrana.

Desapareguda des de dilluns

Martina Alemany va sortir de casa dilluns a les set del matí per, teòricament, anar a l’institut IPSI, al barri de l’Eixample de Barcelona, però no hi va arribar. A partir d’aquí, la mare va donar l’alerta al seu Facebook i els mossos d’esquadra i la guàrdia urbana de Barcelona en els seus comptes de Twitter. La menor va deixar una carta de comiat a la bústia de casa, tal com van explicar els seus pares en mitjans del país veí del sud. “Us estimo, estigueu tranquils, estaré bé. No m’han raptat, simplement he marxat, no us vull causar més problemes. Gràcies per haver-me aguantat tant de temps”, són les paraules que hauria deixat escrita la jove.

UN TORO ELEVADOR VA AIXAFAR EL NEN

El germà de Martina Alemany Casas va morir aixafat per un toro elevador el 27 de desembre del 2006 en l’entrada de l’aparcament exterior del Punt de Trobada. Els fets van passar a un quart de sis de la tarda quan el conductor, un resident espanyol de 46 anys, transportava amb el vehicle mecànic un contenidor ple de material de rebuig: capses i embalatges. Això li va impedir veure el nen, que va sortir sol del cotxe, que estava aparcat en bateria a l’entrada del pàrquing. El toro va investir el petit, nascut a Barcelona a principi del 2002, i el seu cos va quedar atrapat entre el contenidor i el vehicle. Segons la reconstrucció dels fets, el toro va arrossegar durant uns deu metres el nen. Arran de les greus lesions va morir pràcticament a l’acte.

tracking