funció pública

Marc Cornella rebutja la proposta de Toni Martí per ser ministre

El cap de Govern té ara diferents opcions, però cap que el convenci tant com la de Cornella

Marc Cornella rebutja la proposta de Toni Martí per ser ministreFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Marc Cornella va rebutjar ahir al matí la proposta de Toni Martí per ocupar el ministeri de la Funció Pública en substitució de Jordi Alcobé. Cornella, segons diferents fonts properes al cas, va explicar personalment ahir a Martí que les circumstàncies familiars el porten a no acceptar l’oferiment d’entrar al gabinet demòcrata. Al mateix temps va reiterar el que ja havia comentat amb anterioritat, que era un càrrec que li feia il·lusió. Finalment, però, l’encaix amb el seu entorn no ha estat possible.

Toni Martí, segons fonts properes al Govern, es troba ara en una situació estranya. Havia posat tota la carn a la graella per l’exconseller del comú del Partit Socialdemòcrata. Estava convençut que Cornella, vist que en la reunió la impressió va ser optimista, acabaria acceptant la proposta. El cap de Govern ja va començar ahir a treballar amb altres alternatives. Hi ha diferents noms damunt de la taula, però les mateixes fonts insisteixen que no hi ha cap candidat tan sòlid i que encaixi en el perfil com Cornella. Martí pensava que l’experiència en recursos humans i el perfil tècnic eren ideals tant per a la gestió de la funció pública en general com per negociar la reforma de la llei que regula la feina dels funcionaris.

Difícilment serà immediat

La substitució d’Alcobé apunta que no es tancarà aquesta setmana com preveia Martí. Així ho va anunciar donant gairebé per fet que el nom que faria públic seria el de Cornella. El calendari se li complica perquè aquesta setmana el cap de Govern viatja a Madagascar per participar en la trobada de la francofonia. Per aquest motiu és molt complicat que li doni temps a tancar la vacant ministerial. A més, segons les mateixes fonts, s’ho vol estudiar bé perquè considera que el càrrec ha de tenir un perfil molt determinat que doni garanties en una àrea tan sensible com ho és la funció pública. Algun dels noms descartats per Martí fa uns dies tornen a estar damunt la taula.

MARTÍ DEMANA "PACIÈNCIA"

El cap de Govern va demanar ahir “paciència per una cosa que tindrà una finalització segura”, en referència a la decisió sobre qui substituirà Jordi Alcobé. Martí, en declaracions a la premsa, no va voler entrar a valorar noms i va afirmar que “al llarg d’aquesta setmana hi ha hagut molts noms que han sortit. “He parlat amb molta gent”, així va assegurar que segueix buscant el candidat que millor el convenci i que un cop hagi pres la decisió la comunicarà públicament.

tracking