sanitat

Defensa del professor dels jesuïtes per fer la llei de fertilitat

León destaca la seva trajectòria i “prestigi” en el camp de la bioètica

Defensa del professor dels jesuïtes per fer la llei de fertilitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“És un professor de reconegut prestigi en el camp de la bioètica. En el moment de contractar-lo no vam pensar si és conservador o no, sinó en el prestigi.” Així argumentava ahir el secretari d’Estat de Salut, Joan Antoni León, un dels principals motius que van portar a la contractació de Federico de Montalvo, professor de la Universitat Pontifícia de Comillas per redactar la llei de fertilitat. León va explicar que el professor està duent a terme el treball tècnic per elaborar l’esborrany de la llei des del mes de setembre, quan se’ls va contractar com a assessor. En aquest sentit, va explicar que “és un professional al servei del Govern i serà l’executiu qui establirà els límits que es volen fixar”.

Uns límits, però, que va indicar que encara no s’han decidit, però que “és important que estiguin dins dels límits constitucionals”. El secretari d’Estat de Salut va explicar que Montalvo també és especialista en dret constitucional, fet que es considera que pot ser de gran ajuda. “Aquest perfil és important perquè segur que ens ajudarà a encaixar la nostra normativa en el marc constitucional que s’ha de respectar”, va explicar.

León va insistir que la redacció de la llei encara es troba en una fase primària en què totes les possibilitats “estan obertes”, ja que s’està analitzant què és el que es pot acceptar i què no. Així, va explicar que un cop es disposi del text final se sotmetrà al comitè de bioètica i també es presentarà al Govern. Així doncs, va exposar que “encara falten fases per acabar de decidir el posicionament”. Sobre la possibilitat que acabi creant-se una normativa molt restrictiva i que això afecti l’arribada de l’Institut Marquès, va manifestar que és un condicionant “difícil de saber”.

tracking