societat

La capitalitat cultural permet que Andorra la Vella es conegui a Iberoamèrica

El cònsol menor d'Andorra, Marc Pons, va destacar l'extensa programació realitzada

La capitalitat cultural permet que Andorra la Vella es conegui a IberoamèricaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En el marc del Comitè Sectorial de Cultura de l’UCCI (Unió de Ciutats Capitals Iberoamericanes) el cònsol menor d’Andorra la Vella, Marc Pons, va ressaltar ahir que se sentien satisfets, ja que s’havien complert els objectius que s’havien marcat, que eren d’una banda “donar a conèixer el món iberoamericà a Andor­ra”, i de l’altra que ells coneguessin la nostra cultura. Per últim, també es volien establir llaços i contactes amb diverses entitats i associacions del país.

El cònsol menor va explicar que aquest era un repte important per a la capital, ja que Andor­ra, en comparació amb d’altres capitals iberoamericanes, és molt petita, tant per infraestructura com per dimensió o per personal, però que pensa que s’ha assolit el que s’havia plantejat en un inici “amb escreix”.

L’encarregat d’obrir la trobada va ser l’assessor de la Capitalitat Iberoamericana de la Cultura 2016, Albert Villaró, que va explicar que ja s’han portat a terme 200 activitats i la programació acabarà el 15 de desembre amb l’obra de teatre Juicio a una Zor­ra, de Carmen Machi.

Andorra la Vella aviat li passarà el relleu a Lisboa, que començarà la seva programació el 7 de gener. La seva regidora de Cultura, Catarina Vaz-Pinto, va explicar que es tractarien temes que farien referència al passat, com ara les migracions realitzades als segles XVIII, XIX i XX o els afrodescendents. Però també es realitzarien activitats relacionades amb temes del present com són la dansa, la música, el teatre, les exposicions amb artistes de tota Amèrica Llatina, etc. A més, va afegir que volien posicionar-se com a “capital oberta al món iberoamericà, també des del punt de vista polític”.

La regidora Vaz-Pinto va explicar que aprofitaria la seva visita al país per establir relacions i aconseguir acordar alguna actuació “per portar alguna cosa d’Andorra a Portugal” durant la seva capitalitat.

tracking