reportatge

Una mare denuncia un cas de 'bullying' a Santa Coloma

Una mare denuncia un cas de ‘bullying’ al centre del sistema andorrà de Santa Coloma. El seu fill fa un mes que no va a classe per les angoixes que li provoca la situació, i la dona reclama ajuda per poder trobar un nou centre on escolaritzar-lo sense problemes.

Fòbia a l'escolaARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Li costava anar a classe i es posava malalt sovint. Tenia vertigen i mal de panxa”, relata la Isabel. Són els símptomes que presentava molts dies el seu fill i per tant, havia acudit reiteradament al metge, sumant així, absències a classe. La mare veia que alguna cosa no estava bé, però el nen tampoc li acabava d’aclarir què passava. Finalment van descobrir que el problema era una situació d’assetjament escolar, de bullying. L’inici dels fets es remunta a dos anys enrere, i després d’acudir a la consulta mèdica, la dona en va sortir amb un certificat del metge en el qual s’especifica que l’infant presentava “una important fòbia” al seu centre escolar, de manera que ja es recomanava poder canviar d’escola.

Malgrat els primers símptomes, no es va produir cap acció al respecte. La Isabel assegura que s’havia queixat als responsables de l’escola andorrana de Santa Coloma, on està matriculat el fill, “però no van fer res”. Davant d’això, va buscar suport psicològic pel seu compte i tal com consta en el certificat fet per l’especialista, després de dues visites, es detecta “simptomatologia compatible amb el bullying”. I la problemàtica, segons relata, es va anar agreujant. Tant, que el passat mes d’octubre l’infant va patir una crisi d’angoixa. Va haver de ser atès a l’hospital “i l’única solució que ens van donar va ser ingressar-lo a la quarta planta, però m’hi vaig negar”, afirma la Isabel. I va buscar l’ajuda del raonador, a qui va demanar que intervingués i l’ajudés a poder-lo canviar de centre. “Ens van dir que ja ens dirien alguna cosa, però no n’hem sabut res”, lamenta la mare.

De la mateixa manera va decidir interposar una denúncia per bullying contra l’escola, detallant que els companys l’apartaven i el deixaven sol, fet que el va portar a “patir una molt baixa autoestima, fins al punt que gairebé no es comunica amb ningú”. Arran de tot plegat el metge va determinar que no estava en condicions d’anar a l’escola i com admet la mateixa mare fa un mes que no hi va. “I ara m’ho fan pagar a mi, l’escola m’ha denunciat perquè el nen no va a classe i em volen treure la custòdia”, assegura la Isabel, que també ha denunciat una psicòloga del centre. De moment, el proper dia 28 haurà d’anar a la Batllia a declarar sobre el cas.

tracking