automobilisme

El Principat serà la seu del Ral·li mundial de vehicles antics l'any 2019

Una productora del país farà el vídeo per promocionar l’afició entre els infants i joves

El Principat serà la seu del Ral·li mundial de vehicles antics l'any 2019AAVA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els carrers del país acolliran l’any 2019 els vehicles que participin al Ral·li mundial de vehicles antics. Així ho va explicar ahir el president de l’Associació Andorrana de Vehicles Antics, Lluís Dejuan, després que la Federació Internacional els confirmés la fita en el marc de l’assemblea general que se celebra aquest cap de setmana a París. Dejuan es va mostrar satisfet per poder acollir l’esdeveniment, i segons va indicar, aquesta no és l’única bona notícia que van rebre.

I és que tenint en compte la commemoració de l’any mundial del patrimoni de l’automoció i del 50è aniversari de la Federació Internacional de Vehicles Antics (FIVA) el departament de cultura de l’organització va organitzar un concurs per tal de fer actuacions per aconseguir que els infants i joves s’aficionin al món dels cotxes antics. Una de les accions que es duran a terme serà el visionat d’un vídeo a les escoles per promocionar el sector, un audiovisual que anirà a càrrec de la productora andorrana VTR7 Produccions. Dejuan va destacar que en un any de commemoració com és aquest, la Unesco també ha reconegut, per primera vegada, els vehicles antics com “un patrimoni mòbil” dins l’àmbit mundial.

A l’assemblea de París, on assisteixen prop de 200 participants de 65 països diferents també s’han tractat altres qüestions relacionades “amb la contaminació, el medi ambient i les noves maneres de catalogar els vehicles antics”, i és que a partir d’ara per considerar-se un cotxe clàssic ha de tenir mínim 30 anys i no 25 com abans.

tracking