benestar

El nou servei per a parelles separades no convenç els pares

El nou servei per a parelles separades no convenç els paresFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Joan Seguí, president de l’Associació de Pares Separats, va explicar que considera que el servei destinat als fills de pares separats que crearà Govern “no pot ser massa positiu”. La proposta consisteix que es crearà un espai perquè les parelles separades i amb fills que no tenen una bona relació puguin deixar-hi els nens.

Seguí va exposar que això suposa que “el nen es quedarà amb una tercera persona que no és un dels seus pilars fonamentals i es pot sentir desatès”. Va recalcar que això és no entendre molt bé quin és el punt de vista del nen, que és el que s’ha de prioritzar, i no el dels pares.

Per una altra part, va exposar el seu malestar perquè en el debat monogràfic sobre polítiques socials del dijous “no es contemplessin aspectes crucials per a l’infant” com són fomentar la custòdia compartida. Segons el president, és clau que es tingui “molta empatia amb l’infant” i per a ell la custòdia compartida és la millor opció. Reclamen la modificació de la Llei del matrimoni i que “es doni per defecte aquest tipus de custòdia”. En aquest sentit, des de l’associació ja han realitzat diferents peticions per demanar un canvi, però el Govern no ha reaccionat i “haurien de posar-se les piles”, va afirmar Seguí.

Finalment, va destacar que creuen que sempre s’hauria de fer allò que sigui més beneficiós per al nen, ja que “allò més important és que no senti abandonament o rebuig”, i per això reclamen que el Govern canviï la llei.

tracking