Ecologia

Andorra Sostenible fomentarà la reducció de residus amb jornades i tallers de reciclatge

Andorra Sostenible fomentarà la reducció de residus amb jornades i tallers de reciclatgeFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La generació excessiva de residus és un problema arreu d’Europa. Per això aconseguir sensibilitzar la població sobre aquest tema és un dels objectius de la Setmana europea de prevenció de residus, que tindrà lloc des del 19 fins al 27 de novembre. Durant aquesta setmana es portaran a terme diverses activitats a totes les parròquies.

Destaca el fet que Andorra participa en aquestes jornades des de l’any 2009, ja que es cor­respon amb els objectius del pla nacional de residus.

Un dels temes centrals d’aquest esdeveniment és l’aprofitament dels aliments i en aquest sentit se celebrarà el taller de cuina saludable i d’aprofitament i els berenars sostenibles, que tindran lloc a Ordino i Andorra la Vella, respectivament.

Un altre tema destacat és la reutilització de diferents materials, ja sigui combinant-los amb l’art en els tallers Reciclart, organitzats per l’Escola d’Art, o bé aprenent a realitzar objectes més quotidians en el taller de jardineres amb material reuti­litzat.

A més a més, se celebrarà una taula rodona amb els centres comercials a Andorra la Vella i es presentarà un projecte de prevenció del malbaratament alimentari. Finalment, la gent també podrà visitar diversos mercats solidaris.

tracking