Set empreses gestionaran l'estació d'autobusos

Les societats hauran d’iniciar l’operativa cinc setmanes després que es publiqui al BOPA

Set empreses gestionaran l'estació d'autobusosXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern va adjudicar la gestió i el manteniment de la propera Estació Nacional d’Autobusos a una unió temporal d’empreses (UTE) que va presentar la seva proposta, segons va informar ahir el ministre portaveu, Jordi Cinca, en la roda de premsa posterior al consell de ministres. “S’havia tancat amb la presentació d’una sola oferta, que preveia l’ocupació de fins a set empreses del país”, va dir Cinca. Les empreses que conformen aquesta UTE són Autocars Nadal SL, Camino Bus SLU, La Hispano Andorrana SL, la Cooperativa Interurbana Andorrana SA, Novatel SA, Transports dels Pirineus SLU i Montmantell SLA.

Per realitzar l’adjudicació, va remarcar Cinca, es va analitzar “l’oferta feta i s’ha complimentat el que es preveia en el plec de bases”. Per fer aquesta elecció, el Govern va tenir en compte que aquestes empreses agrupen tots els professionals del sector del transport del Principat. En aquest sentit, algunes d’aquestes companyies ja disposen d’estacions d’autobusos i, per això, ja tenen experiència tant en la gestió com en el manteniment d’aquest tipus d’instal·lacions.

D’altra banda, el ministre va assenyalar que un dels requisits del plec de bases que es va demanar a les empreses és que es constituïssin com a societat. “Evidentment, això no tenia sentit que es fes fins que sabessin que han estat adjudicataris i es fes un encàr­rec ferm de gestionar l’estació i de responsabilitzar-se del seu manteniment”, va considerar.

Les empreses, però, encara no poden iniciar l’activitat a l’estació. Primer hauran d’esperar que es publiqui al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA). Un cop passi això, llavors tindran un període de cinc setmanes abans de poder començar a operar a la instal·lació.

Seu de la justícia

A més, Cinca va anunciar ahir que van adjudicar els treballs del control de qualitat de les obres de construcció de la nova seu de la Justícia a l’empresa Pirineu. Aquesta tasca de supervisió de les obres tindrà un valor de 155.020 euros i es prorrogarà durant els 30 mesos que es preveu que duri la construcció.

L'OCTUBRE REGISTRA UN 0,9% MENYS DE DESOCUPATS

Els demandants de feina al Servei d’Ocupació al mes d’octubre van ser 507 persones, una xifra que és un 0,9% inferior a les 557 del mateix mes de l’exercici anterior, va detallar Jordi Cinca en roda de premsa. A més, va dir que és la millor xifra registrada en un mes d’octubre des del 2010. Cinca va ressaltar que respecte del mes de setembre es van registrar 14 desocupats més, mentre que l’any anterior van ser 67.

Per un altre costat, el ministre també va exposar que el mes d’agost es va arribar als 35.110 assalariats, que suposa una variació positiva de l’1,3% respecte al mateix mes del 2015. A més, va indicar que la mitjana d’assalariats en els darrers dotze mesos és de 36.297. El ministre va argumentar que “es fa palesa la tendència clarament consolidada a la baixa” de la desocupació. “Estem plenament amb les xifres dels anys 2009 i 2010 i, per tant, sembla que aquest objectiu de situar-se per sota dels 600 inscrits està plenament consolidat”, va sentenciar.

tracking