Presó condicional per un xoc mortal a Santa Coloma el 2013

La víctima doblava el límit de velocitat i triplicava el d’alcoholèmia

Presó condicional per un xoc mortal a Santa Coloma el 2013Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’accident de circulació mortal a l’avinguda Santa Coloma del 26 de juny del 2013 s’ha tancat amb una condemna de 15 mesos de presó condicional i la retirada dos anys del carnet de conduir d’un jove andorrà de 27 anys que estava acusat de haver comès una imprudència greu que va acabar amb la defunció d’un home, també andorrà, de 33. El Tribunal de Corts l’ha considerat culpable de l’accident malgrat que la víctima circulava en el moment del xoc a una velocitat d’entre 103 i 117 quilòmetres per hora en una via limitada a 50. L’home, que conduïa una motocicleta de gran cilindrada, triplicava la taxa d’alcoholèmia, segons el control que se li va fer després de l’accident. El condemnat, que també conduïa una moto, haurà d’indemnitzar amb 50.000 euros la família.

En espera de conèixer els termes de la sentència, tot fa pensar que els magistrats han tingut en compte la demanda de la fiscalia que, més enllà de considerar culpable del delicte d’imprudència greu l’acusat, va demanar que a l’hora de dictar la responsabilitat civil es tingués en compte la coresponsabilitat de la víctima en l’accident per conduir embriac i amb excés de velocitat. A la vista oral, el ministeri públic va asse­nyalar que la coresponsabilitat del finat en l’accident hauria de ser d’entre el 30% i el 50%.

Topada mortal a l’avinguda

Corts ha considerat provat que el processat es va incorporar a l’avinguda Santa Coloma, a l’altura del número 130, quan sortia d’una benzinera sense prendre les mesures de seguretat oportunes per fer-ho. L’home, que conduïa una Harley Davidson, va assegurar al judici a Corts que no va cometre cap imprudència quan des de la benzinera va incorporar-se al carril de l’avinguda en sentit Andorra la Vella. Per fer-ho va haver de travessar el carril direcció Sant Julià, una maniobra permesa en aquell punt de la via.

El fet que hi hagués una autocaravana aparcada a la vorera que li impedia veure amb claredat els vehicles que s’incorporaven des de la dreta li va fer envair una part del carril. Va mirar a la dreta sense veure cap automòbil, va explicar al judici, i va observar com pujaven fins a quatre cotxes des de l’esquerra. Va calcular que un cop passat el tercer podia acabar d’envair el carril i incorporar-se al de pujada i així ho va fer.

En aquell moment va ser quan la motocicleta de la víctima va col·lidir lateralment contra la de l’acusat. El finat va caure del vehicle i va ser arrossegat fins topar contra un mur i va tornar a ser colpejat per la seva pròpia motocicleta. L’home va morir quatre hores més tard a l’hospital. El condemnat va dir que va tornar a mirar a la dreta abans d’incorporar-se i que no va veure el finat.

L'ACCIDENT AL TÚNEL DE LA PEDRERA ES TANCA AMB UNA PENA D'ARREST NOCTURN

Quatre mesos d’arrest nocturn condicional, 12 mesos sense carnet i 42.000 euros en indemnitzacions. Aquesta és la pena imposada pel Tribunal de Corts a un resident francès acusat d’un delicte menor d’homicidi per imprudència lleu i d’una contravenció penal de lesions per imprudència lleu. L’home, de 64 anys, va ser jutjat en rebel·lia processal per l’accident que el juliol del 2011 va acabar amb la vida d’una turista polonesa i va provocar lesions al seu company, també polonès. L’accident va succeir dins del túnel de la Pedrera i la dona va perdre la vida després de ser atropellada quan creuava la galeria massanenca.

Durant la vista oral, el ministeri públic, després d’analitzar l’informe de la policia sobre l’accident i sentir el testimoni dels agents que el van realitzar, va decidir modificar la qualificació dels delictes, ja que s’acusava el resident francès de dos delictes majors per imprudència greu, un d’homicidi i l’altre de lesions. La fiscalia ho va considerar una imprudència lleu malgrat que l’informe de la policia asse­nyalava que el vehicle circulava a 87 quilòmetres per hora en una via que està limitada a 60. I ho va fer perquè creu que les dues víctimes també van cometre una imprudència en estar caminant per dins del túnel sense cap roba reflectant ni il·luminació.

Els familiars de la víctima rebran 40.000 euros i l’home accidentat, 2.000 més.

tracking