Finançament

El PS afirma que reduir els recursos dels partits perjudica el combat contra la corrupció

Ho va denunciar ahir davant la delegació d’avaluadors del Grup d’Estats Contra la Corrupció del Consell d’Europa (GRECO)

El PS afirma que reduir els recursos dels partits perjudica el combat contra la corrupcióPS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Partit Socialdemòcrata (PS) va denunciar ahir davant la delegació d’avaluadors del Grup d’Estats Contra la Corrupció del Consell d’Europa (GRECO) “les barreres” que la modificació de la Llei qualificada de partits polítics i finançament electoral –que el grup de DA ha promogut justament per ajustar-se a les recomanacions de l’òrgan– suposa per als partits minoritaris. Segons va explicar ahir el primer secretari del PS després de la reunió amb els membres del GRECO desplaçats al país, “la llei redueix molt o elimina el finançament dels partits”, fet que perjudica l’activitat de l’oposició i la seva tasca de control de les activitats que podrien ser irregulars. “El paper de les oposicions és molt important per lluitar contra la corrupció”, va afirmar Rios, alhora que va destacar la necessitat de disposar de suficients recursos econòmics per exercir correctament la tasca de fiscalització que li pertoca.

D’aquesta manera, va reclamar que la subvenció que reben les formacions minoritàries sigui “ajustada” a les necessitats, perquè en comparació amb el partit guanyador –“que rep la majoria de recursos”, va constatar– els diners destinats a l’oposició són “ínfims”. Així mateix, va fer referència a les minories comunals, que “treballen sense recursos”, va manifestar.

A banda d’aquesta qüestió, els socialdemòcrates van explicar als membres de l’avaluador la tasca que han dut a terme els consellers generals del partit per destapar “la presumpta trama de cor­rupció del SAAS” i també la pregunta de control al Govern sobre el cas de l’exconsellera Meritxell Mateu abans de produir-se la seva dimissió. A més, van abordar les “dificultats” que els treballadors del sector privat tenen per poder-se postular com a càrrecs públics.

tracking