tribunals

Corts suspèn un any un policia per revelar informació secreta

L’agent va facilitar la fitxa penal d’una dona al propietari d’una joieria

Corts suspèn un any un policia per revelar informació secretaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal de Corts ha condemnat un agent de policia a un any de suspensió per l’exercici de les seves funcions en considerar provat que va revelar informació secreta. Els magistrats també el castiguen amb una pena de sis mesos de presó condicional i al pagament de 600 euros en concepte de perjudici moral a la dona que el va denunciar. Els fets van passar el setembre del 2012 quan la perjudicada va fer una entrevista de feina per treballar en una joieria i va entregar al propietari el document de penals sense cap antecedent. Posats d’acord per signar el contracte l’endemà, quan la dona va arribar al despatx el joier li va ensenyar diversos documents amb la seva fitxa policial, la dels seus pares i la de la seva germana petita menor d’edat. Uns documents que tenien el logotip de la policia i en els quals es destacava que la noia havia tingut l’any 2003 un problema amb la llei relacionat amb estupefaents.

Etiquetes:

En el judici a Corts, la dona va explicar que quan li va preguntar d’on havia tret la informació l’home li va contestar que d’un amic agent. La perjudicada, que també té un amic policia, va assenyalar que va aconsellar-la que ho denunciés a la fiscalia i no al cos, d’on suposadament provenia la informació.

La pena imposada a l’agent ha estat més benèvola que la que volia la fiscalia. El ministeri públic va demanar a la vista oral un any de presó condicional i tres d’inhabilitació per a l’agent que va filtrar la fitxa de la dona i dels seus familiars al joier. La fiscal va acusar l’agent d’haver perpetrat un delicte major de revelació de secrets per part d’un funcionari. L’empresari, per la seva banda, s’enfrontava a una multa de 2.000 euros per un delicte menor de revelació d’informació confidencial d’un particular. Finalment, Corts l’ha absolt d’aquests delictes.

Quant al policia, al judici va admetre que coneixia el joier i que la nit abans de la reunió de treball amb la dona van sopar junts. Durant la vetllada va sortir a la conversa el nom de la jove. L’agent li va demanar que li ensenyés el cur­rículum perquè li sonava el nom. No la va reconèixer a la fotografia i l’endemà va buscar la fitxa per veure si era la filla d’uns amics dels seus pares. El policia va assegurar que en cap cas va entregar la informació a l’amic.

Corts no ha tingut en compte l’argument de falta de proves de l’advocat de l’agent. Va demanar l’absolució i va insinuar que la denúncia podria ser una venjança de la dona perquè l’empresari no l’havia contractada.

tracking