política

SDP afirma que Bartumeu va patir a la comissió BPA un “tribunal de la inquisició”

Critica que es demanés a Bartumeu per l’entrevista en una televisió catalana

SDP afirma que Bartumeu va patir a la comissió BPA un “tribunal de la inquisició”Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Socialdemocràcia i Progrés (SDP) denuncia que la compareixença de l’exadvocat dels germans Cierco Jaume Bartumeu a la comissió BPA es va convertir “en un tribunal de la inquisició”, perquè el conseller general de DA Miquel Aleix es va dedicar a “repartir punts de bons i mals andorrans”, segons va afirmar ahir en roda de premsa el secretari d’organització del partit, Joan Marc Miralles. L’advocat i també president d’SDP va titllar de “lamentables i llastimoses” les paraules d’Aleix durant la sessió –perquè li va demanar si li semblava correcte anar a una televisió catalana “a fer declaracions sobre si hi havia grups de pressió”, segons Bartumeu– i va avisar que “no m’ha de donar lliçons d’andorranitat”.

Miralles va criticar que “la feina de la comissió no és aquesta”, i va condemnar que “s’ataqui qualsevol que tingui una opinió discordant amb la seva veritat única”. A més, va lamentar que el cap de Govern, Toni Martí, “vagi dient que vol rebaixar el clima polític” i va advertir que d’aquesta forma “serà complicat treballar de manera constructiva”.

Toc d’alerta sobre Gibraltar

El conseller d’SDP Víctor Naudi va alertar que el text sobre Gibraltar que va signar el Govern podria “trencar equilibris amb altres països”, com Anglaterra. Tot i defensar el manteniment d’“unes bones relacions” amb l’Estat espanyol, va advertir que el document subscrit “pot malmetre les relacions amb el Regne Unit, amb qui tenim un intercanvi econòmic important”. A més de criticar que l’executiu no informés d’aquesta qüestió, Naudi va anar més enllà i va advertir que aquest fet podria “afectar” el país com a plaça financera. En aquest sentit, va acusar Martí d’actuar “amb certa temeritat”, i va assenyalar que “calia ser molt prudents”.

EL PS I SDP PRESENTARAN ESMENES ALS PROJECTES DE LLEI DELS COSSOS ESPECIALS

El PS i SDP presentaran esmenes als projectes de llei del cos de policia, de bombers i de penitenciaris, com també farà Ld’A, que n’ha presentat tres a la totalitat. Naudi va descartar ahir recórrer contra els avantprojectes en la seva totalitat però va anunciar que presentaran “esmenes de millora” per “aclarir errors”. Tot i que no va voler detallar què els sembla malament, va argumentar que “la base és millorable”. “Tenim una visió diferent i ho plasmarem a les esmenes”, va destacar. El PS també té la intenció d’esmenar els projectes si bé encara no sap com les articularà. És per això que han demanat una pròrroga en el termini de presentació de millores, que s’acaba dimarts que ve.

El ministre d’Interior, Xavier Espot, es va mostrar sorprès perquè la decisió d’esmenar les lleis arribi ara, però va dir que vol esperar a saber quina és l’argumentació que justifica la presentació dels textos dels partits.

tracking