Ocupació

Les empreses tindran incentius per contractar persones amb discapacitat

El Govern treballa en la creació d’una xarxa d’empreses responsables, que tindran beneficis

Les empreses tindran incentius per contractar persones amb discapacitatFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El programa Fent camí, de l’escola Nostra Senyora de Meritxell té com a objectiu principal aconseguir que els joves desenvolupin habilitats necessàries per a la inserció amb èxit al món laboral.

El programa està dirigit a joves d’entre 16 i 21 anys i ja fa un mes que funciona. Fins a aquest moment hi participen 16 alumnes que ara mateix es troben en una fase d’acollida.

El centre de formació professional d’Aixovall és on s’està desenvolupant Fent camí. Per això, ahir va rebre la visita del ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, i el d’Educació i Ense-nyament Superior, Èric Jover, així com dels responsables de l’escola Meritxell.

Espot va aprofitar la visita per destacar la importància de la conscienciació de les empreses. “Nosaltres hem de fer una tasca de conscienciació i d’incentius a les empreses, de tal manera que contractin les persones amb discapacitat”, també va ressaltar que per això s’estava creant una xarxa d’empreses responsables que ja es trobava en un punt molt avançat. De fet, va afirmar que s’estava treballant en el logotip i el catàleg de beneficis i incentius. A més, va recordar que aquesta és una de les tasques que s’han iniciat, però que hi havia tot un seguit de mesures “calendaritzades” i que quan s’implementin s’aconseguirà “una millor inserció”.

El programa pretén aconseguir una atenció més individualitzada i personalitzada i tenir en compte les motivacions dels joves per poder-los ajudar a adquirir les competències necessàries per a aquells treballs que volen desenvolupar, segons va explicar el responsable d’Inserció i Ocupació Laboral de l’escola, Òscar Fernández.

En aquest mateix sentit es va pronunciar també Jover, que va manifestar que “és important que es personalitzi i individualitzi l’ensenyament” per a cada persona “en aquelles competències que fan que aquesta persona pugui tenir un bon treball i una bona ocupació”

En el projecte hi ha de moment dos educadors i un auxiliar implicats, i també es comptarà amb la col·laboració de persones externes, en funció de l’interès formatiu dels joves. El ministre d’Educació i Ensenyament Superior va voler ressaltar que es tracta d’un programa “molt interessant” per aquesta vocació de personalització i alhora va afirmar que se signarà un conveni entre les diferents parts que implicarà la creació d’una comissió de seguiment tant per avaluar Fent camí com per la possibilitat de començar nous projectes.

Finalment, la presidenta de la junta rectora de l’Escola Nostra Senyora de Meritxell, Pilar Díez, va destacar la seva satisfacció respecte d’aquest programa i que “els nois que estudien aquí tenen unes capacitats diferents” i és important que els ajudem a trobar-les.

tracking