Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Dades de salut

Andorra registra vuitanta ictus l'any

A Andorra cada any es registren entre 80 i 85 ictus, segons va explicar ahir Eloi Garcia, que va patir aquesta malaltia, en una roda de premsa en la qual es va presentar el documental Codi ictus: una carrera contra rellotge, dirigit per Daniel Arellano i produït per la Fundació Jacqueline Pradère. Mercè Avellanet, doctora especialista en rehabilitació de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell, va dir al Diari que ella va extreure aquesta dada d’un estudi que va elaborar sobre els casos d’ictus el 2014. Així doncs, va exposar que tot i no tenir “les dades exactes” d’ara és possible
  • #2 Anna
    (15/11/16 16:57)

    "Prevenció", estic completament d'acord amb tu en què s'ha d'apostar per millorar l'educació en salut, fomentar l'exercici físic, els bons hàbits a tots els nivells, etc. Però també et diré que una de les coses indecents a Andorra és la poca rhb que es dòna a pacients crònics com els que han patit dany cerebral. La rhb no és un capritx, és la manera de fomentar l'autonomia d'aquestes persones. I l'altra cosa indecent són les dades que ahir exposava la Sílvia Bonet en aquest diari: "compra de materials que no es fan servir, pagament desmesurat d'hores extra, etc. Potser podríem destinar aquests diners a les coses verdaderament importants i deixar-nos d'hipocresies i d'emplenar butxaques que no toquen.

    Respondre
  • #1 Prevenció
    (15/11/16 10:06)

    En comptes de burocratitzar cada vegada més el sistema de "salut" i convertir-lo en un indecent negoci potser hauríem de plantejar el perquè cada any patim més ictus, càncers, malalties respiratòries, alzehimer, fibromiàlgia i tot tipus de malalties neurodegeneratives.

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts