Turisme

Enric Pujal lloa el Cirque du Soleil i The Cloud

L’exministre de Turisme dóna suport a Francesc Camp i destaca que “ho està fent molt bé”

Enric Pujal lloa el Cirque du Soleil i The CloudXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exresponsable de Turisme durant una dècada amb executius liberals comparteix els posicionaments que està implementant el Govern i manifesta que “el ministre de Turisme ho està fent molt bé i s’han fet realitzacions que estan molt bé”. Enric Pujal esmenta accions concretes com “el Cirque du Soleil, que és el que és però porta gent”, i valora especialment que el Tour de França hagi fet estada aquest estiu al Principat, en una entrevista a COPE Andorra-AD Ràdio. “El que he lluitat jo per fer venir el Tour i en 10 anys només l’he pogut fer venir una vegada, però aquest any el ministre ha estat tan hàbil que no només l’ha fet venir, sinó que els ha fet pernoctar a Andorra”, i subratlla que això “ha tingut una repercussió enorme favorable i totes les accions que s’estan fent penso que van cap a la bona línia, sense invertir fortunes veig que el nombre de turistes creix, quan estàvem en una baixada important, i les pernoctacions estan creixent”.

Pujal admet que “potser s’està perdent una mica d’atractiu comercial”, però puntualitza que no és el cas del Pas, on es concreten “un tant per cent important de les vendes que es fan al país”. I reitera que “la línia turística que segueix el ministre i el ministeri de Turisme em sembla bé”, alhora que apunta que cal fer altres coses, “no cal parar, però sé que no es pararà, que Camp té més idees, perquè tenim contacte i parlem de totes aquestes coses”. Entre les quals es refereix a la font i el projecte de ràfting al Valira, “que són coses que es mouen i que se’n parla bé, i totes les iniciatives que puguin aportar quelcom més al país les trobo sensacionals”.

La mateixa opinió en sintonia amb el Govern demòcrata mostra qui va ser ministre amb Marc Forné respecte a The Cloud. Així, afirma: “M’agrada The Cloud i m’agrada que el facin, com el projecte de Nouvel que es fa a Ordino, tot això penso que és positiu.” I fa un símil respecte de l’atractiu que té la Pedrera per portar visitants a Barcelona, “que potser estic equivocat però d’aquí a 50 anys potser serà veritat, potser algun dia tenim aquesta sort, si no fem res segur que no ho tindrem”, i recorda que Caldea també va néixer amb molta gent en contra “que no hi creia i ara és un referent de país”.

Enric Pujal defensa que es facin accions que aparentment tenen un cost milionari perquè són essencials per atreure visitants, i argumenta que “molta gent es pensa que el turisme ve sol, però si deixem de fer publicitat i de donar-nos a conèixer, fins i tot en llocs on no ens coneixen, no obtindrem resultats, se n’oblidaran”, i apunta que “potser s’equilibra una mica tota la part negativa que hem tingut”, amb referència al cas BPA. A més, considera que l’aposta pel Cirque s’ha de mantenir mentre continuï generant retorns com els 20 milions d’aquest any, “que és fantàstic i és un nivell per prendre decisions, i si l’any que vé baixem a 10 milions tornem-nos-ho a plantejar”.

tracking