Denuncien la mort d'un gos per un tret d'arma

L’afectada afirma que el responsable va fugir i que “és molt difícil” trobar-lo

Denuncien la mort d'un gos per un tret d'arma

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una veïna de Sispony ha denunciat a la policia un succés que va tenir lloc el 3 de novembre als Cortals de la Serra quan el seu gos va rebre un tret d’escopeta que li va provocar la mort. Segons explica la noia en un escrit al seu perfil de Facebook, l’incident es va produir “en ple camí senyalitzat per a persones”, en una part “on pràcticament s’uneix amb el camí de descens de bicis del parc de Vallnord”.

Els fets van tenir lloc entre dos quarts d’onze i dos quarts de dotze del migdia, quan la propietària de l’animal –que es deia Chico– passejava per aquest camí dels Cortals de la Serra, a Sispony, i per causes que es desconeixen “va rebre un tret d’escopeta al pit [tenia un piló de ferides petites] i va morir al cap de poca estona”. L’afectada assegura que aquest trajecte que baixa des del camí de les Marrades a través de les pistes de bicicleta tot terreny que arriben a les urbanitzacions dels Plans, entre Sispony i Escàs, l’havien realitzat “milers de vegades” amb la bèstia sense que mai passés res. A més, destaca que a la zona no hi ha cap rètol que alerti de la presència de caçadors o demani precaució.

La dona ha denunciat els fets a la policia però, segons apunta, “és molt difícil trobar el responsable”, que assegura que va fugir. “Vull pensar que es va espantar i no va saber què fer, tot i que em sembla terrorífic el que va passar”, manifesta, i planteja que en comptes del gos hauria pogut ser un nen o el seu marit, que anava al darrere. És per això que ha decidit denunciar públicament el cas per fer una “crida de consciència i precaució” malgrat “el dolor, el desconcert i el buit que m’ha deixat la mort sobtada de Chico”.

En l’escrit, l’afectada exigeix als caçadors que s’assegurin que no hi ha ningú abans de disparar i que vigilin a l’hora d’actuar en camins per on hi passeja la gent. Així mateix, demana que se senyalitzin les rutes i s’informi puntualment dels períodes de caça –dates i horaris– perquè els ciutadans puguin anar amb compte a la muntanya. “Em sembla terrible que avui tingui por de caminar per un lloc que sempre m’ha semblat màgic”, lamenta.

tracking