Carrils més amples per facilitar el pas dels camions a l'avinguda Tarragona

El comú opta per fer més grans els de la dreta i evitar així la invasió dels de l’esquerra

Carrils més amples per facilitar el pas dels camions a l'avinguda TarragonaXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d’Andorra la Vella ha optat perquè un dels dos carrils per cada sentit de l’avinguda Tarragona sigui més ample que l’altre per facilitar el pas dels camions per aquesta via. Concretament s’ha decidit que sigui el de la dreta aquell que utilitzin els vehicles de gran tonatge per tal d’evitar la invasió del segon carril de circulació. L’Associació de Transportistes de Mercaderies i Carburants (Atmca) havia mostrat les seves reticències al projecte original d’embelliment de l’avinguda Tar­ragona realitzat pel comú de la capital que reduïa en quinze centímetres la mida de cadascun dels dos carrils. Amb el projecte inicial es passava dels 3,40 metres d’amplada per carril d’abans de la reforma als 3,25 una vegada realitzada.

Un cop escoltats els neguits dels transportistes, el comú va proposar dues solucions. La primera, reduir la mitjana arbrada central que dividirà els dos sentis de circulació en deu centímetres per banda, una de les actuacions principals del projecte d’embelliment. Amb aquesta opció cada carril hauria passat a tenir 3,35 metres d’amplada. L’altra, fer més ample el carril de la dreta de cada sentit. Dues opcions que van presentar a la taula de Mobilitat, que finalment ha optat per la segona de les solucions.

El gerent de l’Atmca, Víctor Filloy, va mostrar ahir al Diari la seva satisfacció per l’opció escollida, ja que considera que evitarà que els camions hagin d’envair el segon carril de circulació, un fet que des de l’entitat es considerava inevitable si la reforma de l’avinguda Tarragona s’hagués fet com estava prevista inicialment. “La solució ens sembla correcta”, va assenyalar Filloy, que va lamentar en canvi que tal com està projectada hagin d’envair el segon carril per circular per la rotonda de Josep Escaler.

Les obres de la primera fase de la remodelació de l’avinguda Tar­ragona van començar dilluns passat i han provocat retencions de trànsit en hores punta.

tracking