Finances

Vall Banc vol esdevenir una entitat bancària de “referència” a Europa

El director general afirma que se situarà al nivell dels “homòlegs suïssos o anglesos”

Vall Banc vol esdevenir una entitat bancària de “referència” a EuropaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Vall Banc està en un procés de transformació per esdevenir, en pocs mesos, una entitat de referència a Europa. El projecte situarà l’entitat en el mateix nivell que els homòlegs suïssos o anglesos, i oferirà una amplitud i magnitud de serveis equilibrats equiparable a les entitats de referència mundial.” Així de contundent es va mostrar el director general de Vall Banc, Christoph Lieber, davant les juntes directives de la Confederació Empresarial (CEA) i de la Cambra de Comerç. Segons va informar ahir el banc en un comunicat de premsa, Lieber va mantenir fa uns dies dues trobades amb aquestes entitats per explicar-los els eixos bàsics de la transformació de l’entitat.

Lieber va anunciar en aquestes trobades que per fer-ho l’entitat comptarà amb el suport d’una de les empreses internacionals “més reconegudes mundialment”, que enfortirà cadascuna de les peces de la cadena de valor de Vall Banc i obrirà les portes a les millors eines per assessorar i obtenir oportunitats en la gestió d’actius, en l’anàlisi del mercat i en la informació vers el client que es completarà amb una gran plataforma d’operacions.

A la trobada, indica el comunicat, es va posar en relleu que Vall Banc és un dels bancs més ben capitalitzats d’Europa i amb alts índexs de liquiditat. “Per ser un banc segur has d’estar ben capitalitzat, has de complir normativament i has de tenir un bon model de negoci. Nosaltres ho tenim tot”, diu Lieber, que hi afegeix que “volem ser un ambaixador de la plaça financera del país i que els estrangers vegin fins a quin punt hi ha oportunitats al país”.

Valoració de la CEA i la Cambra

El president de la CEA, Xavier Altimir, va assenyalar en declaracions al Diari que la trobada va servir per “esvair els dubtes” respecte que el fons d’inversió que va adquirir Vall Banc es volgués desfer de l’entitat. “Ha estat una trobada molt positiva i ens ha donat tranquil·litat saber que el banc continuarà endavant i que és un projecte a llarg termini”, va dir Altimir, que hi va afegir que “podrà contribuir a reforçar la plaça financera que tant ha patit aquests dies”.

Des de la Cambra, el president, Marc Pantebre, va assenyalar que la trobada va ser “una reunió purament informativa, per presentar-se i per explicar-nos la seva estratègia bancària un cop estiguin plenament operatius”.

tracking