Diplomàcia

Jocelyne Caballero, nova ambaixadora de França

Ginette de Matha celebrarà dimarts que ve la recepció de comiat

Jocelyne Caballero, nova ambaixadora de França

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ginette de Matha deixa les funcions com a ambaixadora francesa, càrrec que ha ocupat durant més de dos anys. La substitueix en el càrrec Jocelyne Caballero, segons van confirmar fonts properes a la diplomàtica, però la data del relleu encara s’ha de definir. El que sí que s’ha fixat i que és imminent és la recepció de comiat que De Matha oferirà a les autoritats. Serà el proper dimarts 15 de novembre, però encara no deixarà les tasques. La seva substituta havia ocupat fins al passat mes de juny les funcions d’ambaixadora a la representació permanent de França al Consell d’Europa –hi va desenvolupar les funcions durant uns tres anys– quan es va fer oficial el seu relleu i es va nomenar substitut Jean-Baptiste Mattei.

De Matha va arribar al país el juny del 2014, i fins llavors havia ocupat la màxima responsabilitat diplomàtica del seu país a Jamaica i les Bahames. També havia estat representant permanent adjunta de França prop de l’Or­ganització de Cooperació i Desenvolupament Econòmic (OCDE) i cònsol general de França a Torí i Gènova. En substituir Zaïr Kedadouche es convertia en la novena ambaixadora de la República Francesa a Andorra i esdevenia la primera dona que desenvolupava aquestes funcions. Ara serà substituïda per una altra dona.

De Mata s’instal·lava al Principat a principi de juny i pocs dies després hi feia una visita de dos dies el president gal i Copríncep francès, François Hollande. Com a ambaixadora també ha viscut la primera visita d’un primer ministre gal al Principat, la de Manuel Valls, el juny del 2015. La diplomàtica també ha passat moments amargs mentre ha ocupat el càrrec a Andorra, els atacs jihadistes a París i Niça, els més greus viscuts mai a França. L’ambaixada ha estat especialment activa en l’àmbit cultural, amb una programació pròpia, i en l’àmbit bilateral ha apostat pel reforçament de la relació entre ambdós països i s’han treballat qüestions com ara la millora dels accessos per carretera.

tracking