El comerç del Pas de la Casa exigeix explicacions al Govern

Els empresaris, l’executiu i el comú preveuen reunir-se la setmana que ve

El comerç del Pas de la Casa exigeix explicacions al GovernFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els comerciants del Pas de la Casa van demanar ahir reunir-se amb el Govern arran de la inquietud generada per la proposta que la localitat es converteixi en un outlet. Jean-Jacques Carrié, president de la Iniciativa Publicitària del Pas de la Casa, va explicar al Diari que es van posar ahir mateix en contacte amb el ministre de Turisme, Francesc Camp, i amb el cònsol d’Encamp, Jordi Torres, amb qui esperen mantenir a mitjan setmana que ve al Pas de la Casa una reunió informativa per abordar la possibilitat que la localitat es converteixi en un outlet.

Carrié va evitar valorar la proposta fins que no s’hagin reunit amb les autoritats i tinguin tota la informació. “Es tracta de veure si és una bona o una mala idea i tenir una explicació”, va manifestar Carrié.

De fet, els comerciants lamenten que no se’ls hagi informat abans de la proposta i se n’hagin assabentat pels mitjans de comunicació. El ministre Camp, durant la presentació del pla estratègic del turisme de compres que va tenir lloc dimarts, va anunciar que preveuen que el Pas de la Casa es converteixi en l’outlet d’Andorra amb empreses de gamma mitjana o mitjana-alta. En aquest context, el president de l’Associació de Veïns i Comerciants, Òscar Ramon, va reconèixer dimecres que la proposta de Camp els va agafar de sorpresa. “Aquestes coses a mitjà i a llarg termini estaria bé que ens les haguessin comentat”, va afirmar Ramon.

Tot plegat és el que ha portat Carrié a demanar aquesta reunió, en la qual preveuen que hi acudeixin els comerciants però també hotelers i algun representant de Saetde. “La idea és que vingui molta gent perquè tinguem la informació de tothom”, va precisar l’empresari.

Carrié va emfasitzar que el Pas de la Casa requereix una transformació, però va reconèixer que necessiten més informació per valorar si l’outlet és la solució. En aquest sentit, va manifestar que el canvi ha de venir del treball conjunt amb la restauració, el comerç, el comú i Saetde i, per això, s’ha convidat totes les parts a la reunió.

tracking