Jover nega que s'estiguin superant els aforaments al transport escolar

El ministre ha retret a Gili l'alarmisme en fer algunes afirmacions relatives a la seguretat dels infants que viatgen en bus

El ministre d'Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover.M.T. / ANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La consellera socialdemòcrata Rosa Gili ha manifestat la seva preocupació perquè en algunes línies de transport escolar es pugui estar superant l'aforament màxim dels autobusos arran dels canvis fets aquest curs en el trasport escolar. El ministre d'Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, ha respost que no hi ha superació de l'aforament en cap de les línies de transport escolar i que per tant "no hi ha nens que viatgin dempeus" o tres nens per dos seients, tal com ha remarcat la consellera, i ha atribuït aquestes manifestacions a un "error" d'interpretació de les dades que li han estat facilitades. Jover ha retret a Gili l'alarmisme en fer algunes afirmacions relatives a la seguretat dels infants que viatgen en aquests autobusos i també ha remarcat que de cara a l'edicte del 2019 per al transport escolar ja es planteja noves mesures de seguretat. Gili li ha preguntat, de fet, si no creu que seria necessari l'ús obligatori del cinturó de seguretat i el ministre d'Educació li ha remarcat que ara com ara es compleix la normativa vigent i que cal pensar que en certs casos podria ser fins i tot un "perill" per a determinades edats. Gili ha constatat la "preocupació" per aquesta qüestió de la seguretat i Jover ha insistit que no li consten anomalies en aquest sentit i que els canvis fets aquest curs vetllen per la "qualitat".

Competències i transferències

D'altra banda, i arran de la pregunta del conseller socialdemòcrata Pere López sobre les competències i transferències, el cap de Govern, Toni Martí, ha remarcat que el calendari per complir els seus compromisos sobre aquesta qüestió es manté i que a finals de l'any que ve hi haurà una llei que reguli aquest aspecte. També ha destacat que després de les anàlisis fetes, durant els primers mesos del 2017 es consultarà els consellers generals sobre l'esborrany d'aquesta llei, en la taula de treball que va anunciar. Aquesta ha estat, de fet, la resposta de Martí a les manifestacions de López sobre que fins ara només s'han fet "pedaços" i que no han tingut tampoc cap notícia sobre l'oferiment de treballar a tres bandes (Govern, comuns i Consell General) sobre aquesta qüestió. López també ha lamentat que la secretària d'Estat de Relacions Institucionals, Consol Naudí, no hagi presentat el seu projecte als consellers generals. López també ha anunciat que no donaran suport a la congelació de les transferències per al 2017 perquè el Govern no ha complert la seva promesa de dur a terme les reformes estructurals marcades i per tant cal "complir la llei" que marca aquestes transferències.

Cotitzacions dels autònoms

A l'últim, el ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ha manifestat que es preveu una modificació de la Llei de Bases de l'Ordenament Tributari perquè la CASS pugui disposar de les dades de l'IRPF dels autònoms i, d'aquesta manera, es pugui adaptar la seva cotització als seus ingressos. Aquesta ha estat la resposta a una pregunta plantejada pel conseller de Socialdemocràcia i Progrés Víctor Naudi.

tracking