Transport

El concurs de les línies de bus va a la Batllia

La Cooperativa Interurbana considera insuficients les explicacions que ha donat el Govern

El concurs de les línies de bus va a la BatlliaXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Cooperativa Interurbana va entrar una demanda a la Batllia perquè es modifiqui el plec de bases del concurs de les línies regulars de bus, segons es va publicar ahir al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA). “El plec de bases no dóna ni seguretat jurídica ni econòmica”, va assenyalar ahir Gabriel Dalleres, president de la Cooperativa Interurbana, al Diari.

En aquest context, el juliol passat la Cooperativa Interurbana i Hispano Andorrana i Montmantell van presentar un recurs perquè s’impugnés el plec de bases, ja que consideraven que generava inseguretat jurídica perquè no s’estipulaven els preus de les tarifes o les subvencions públiques, fet que provoca que les empreses no sàpiguen els beneficis que poden tenir o el preu del bitllet que se li ha d’aplicar a l’usuari. A més, en aquella ocasió van ressaltar que “el Govern vulnera diversos preceptes legals”. A final d’agost, el Govern va fer aclariments a les companyies, però Dalleres considera que la informació donada és insuficient.

“Algunes coses les aclareix i altres no ho fa prou”, va destacar Dalleres. Tot i que no va voler entrar gaire en detall sobre les qüestions que s’han dut a la Batllia per no “generar un debat mediàtic” ara que el plec està en mans de la justícia, Dalleres sí que va reconèixer que “les tarifes són un dels temes que s’han judicialitzat”. Segons Dalleres, és difícil arreglar el plec de bases, i va opinar que “s’ha de refer de nou”.

No obstant el recurs, tant la Cooperativa Interurbana com la Hispano Andorrana i Montmantell es van presentar al concurs i ara estan en espera que s’anunciï la licitació. “Encara que el plec de bases estigui mal fet, em vaig presentar al concurs perquè haig de donar feina als meus treballadors”, va emfasitzar Dalleres.

D’altra banda, des de la Hispano Andorrana i Montmantell van anunciar ahir que no presentarien cap recurs a la Batllia. “Al Govern eren interessos compartits [de les companyies] i com que ens hem presentat al concurs de les línies creiem que ara no podem anar junts”, va exposar Jordi Troguet, responsable de la compa­nyia Hispano Andorrana. “Podria ser que ara els interessos no siguin coincidents”, va manifestar Dalleres.

tracking