JUSTÍCIA

La fiscalia espanyola demana dos anys de presó per a Borja Thyssen

Hauria eludit tributacions l’any 2007 mitjançant una entitat bancària andorrana

La fiscalia espanyola demana dos anys de presó per a Borja ThyssenFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Borja Thyssen no va presentar la seva declaració a la hisenda espanyola corresponent al 2007, tot i haver residit més de 183 dies a Espanya. Per aquest motiu hauria defraudat 592.557,72 euros i la Fiscalia de Delictes Econòmics de Madrid li demana dos anys de presó i una multa d’1,2 milions d’euros, segons mitjans de comunicació espanyols.

Durant aquest any, el fill de la baronessa va guanyar 1,4 milions d’euros procedents de la venda d’exclusives i reportatges. Per tal d’eludir les tributacions, va emprar la societat Grosbrach LLC. domiciliada a Las Vegas, i un compte a una entitat bancària andorrana, segons l’escrit de l’acusació de la fiscalia veïna.

Thyssen va explicar a l’agència tributària que va residir a Andor­ra, encara que tenia contractada la seva seguretat personal a Espanya amb dues empreses espanyoles. La seva presència al país veí del sud es va veure acreditada també per les despeses de la seva targeta de crèdit i per les seves factures mensuals de Gas Natural, Endesa i diferents companyies telefòniques, entre d’altres pagaments.

En un altre jutjat de Madrid s’instrueix una altra causa contra ell pel pagament d’impostos l’any 2010. Hisenda creu que va defraudar més d’un milió d’euros quan va tributar incorrectament els 5,3 milions que va rebre de l’herència del baró Thyssen.

D’altra banda, la fiscalia espanyola també vol que s’indemnitzi la hisenda pública amb la mateixa quantitat que va deixar d’ingressar, a més dels interessos de demora corresponents.

tracking