turisme

L'ocupació hotelera de l'octubre és la millor dels últims cinc anys

Se supera el 45% de reserves, un 5,7% més que durant l’any anterior

L'ocupació hotelera de l'octubre és la millor dels últims cinc anysFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les dades d’ocupació hotelera del passat mes d’octubre es van situar pels volts del 45,61%, un 5,74% més que la temporada anterior, superant al mateix temps les xifres assolides durant el mateix mes des del 2011 fins ara, amb una mitjana del 40,74%, segons les estadístiques proporcionades per la Unió Hotelera (UH).

Segons les dades de la UH, que també mostren els percentatges de tots els altres mesos i els anys des del 2011, el 2016 presenta un augment en gairebé tots els mesos respecte a la temporada anterior i també supera la trajectòria de la suma dels últims cinc anys.

Manel Ara, president de la Unió Hotelera, va manifestar que el creixement d’aquest últim mes es devia a molts factors, però va destacar l’ocupació del pont de Tots Sants. “La Hispanitat no ens va ajudar perquè va ser entre setmana, però ho vam compensar amb l’últim cap de setmana, perquè el pont va ser més llarg.” També va mencionar el valor de l’Andorra Shopping Festival. A més, va apuntar que l’auge del turisme és fruit de la situació conjuntural que hi ha i que les dades de l’octubre són un reflex del panorama anual. “Els resultats d’aquest mes van més enllà del pont. És la tendència. Encadenem dades positives des del setembre del 2015.”

El president de la UH va explicar que l’increment generalitzat de les reserves era una conseqüència “de la recuperació econòmica del nostre primer mercat, l’espanyol”, i de les “inversions en promoció del sector”, i va parlar de la “seguretat del país” com a element de “valor afegit”.

tracking