reportatge

L'art per mediar en conflictes

La pintura o la fotografia es converteixen en una eina per reflectir les disputes laborals amb la fi de trobar una resolució entre les dues parts.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una imatge val més que mil paraules. Això és el que es vol demostrar en la III Setmana de mediació creativa, que acollirà tallers amb els quals es vol resoldre conflictes en l’àmbit laboral, educacional o social a través de la pintura o la fotografia. Rosa Duró, organitzadora de l’esdeveniment, va explicar que la idea és plasmar en una creació artística el conflicte perquè ambdues parts ho puguin veure. Duró, assistenta social i impulsora de l’entitat Humus-Social, va explicar en una roda de premsa que en el conflicte sempre hi ha una persona que fa de mediador entre les dues parts en disputa. En aquest cas, però, “l’art és com un tercer, que permet posar distància i veure el conflicte amb allò que s’ha creat”, va exposar Duró.

La iniciativa, que prèviament es va celebrar el juny del 2015 a Barcelona i el novembre del mateix any a París, és el primer cop que es fa a Andor­ra, on tindrà lloc del 8 al 13 de novembre a Sant Julià de Lòria. En aquesta ocasió hi participaran sis artistes de les edicions anteriors i s’hi sumaran tres andorrans.

En uns tallers privats, els artistes exploraran aquesta tècnica de mediar a través de les seves creacions. El divendres, obert a tot el públic, explicaran les conclusions dels tallers al Museu del Tabac, on es fan bona part de les activitats. “A través de l’art es vol resoldre conflictes. Explorarem noves vies de la creació”, va destacar Maria Martí, directora del Museu del Tabac. La iniciativa també compta amb el suport de la Fundació Julià Reig, la Cambra de Comerç i el comú de Sant Julià.

“Quan hi ha un conflicte dins de la societat, una forma de trobar solucions és a través de l’art”, va assenyalar Josep Roig, conseller de Cultura lauredià.

tracking