entitats

L'ABA donarà 150.000 euros en 5 anys per renovar la flota de vehicles de la Creu Roja

L'ABA donarà 150.000 euros en 5 anys per renovar la flota de vehicles de la Creu RojaANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Associació de Bancs Andorrans (ABA) i la Creu Roja Andorrana han signat aquest matí un conveni de col·laboració pel qual l'ABA donarà 30.000 euros anuals durant cinc anys -un total de 150.000 euros- a l'entitat per tal que pugui renovar la seva flota de vehicles. El vicepresident de la Creu Roja, Josep Segura, ha explicat que actualment tenen deu vehicles, suficients per al servei que donen a la població, i que alguns ronden els 500.000 quilòmetres, de manera que amb la col·laboració de l'ABA podran renovar tot el parc i això els permetrà "deu anys de vehicles en bones condicions". Aquesta modernització ja ha començat amb l'adquisició d'un primer vehicle, que a més és elèctric. La compra de més vehicles elèctrics dependrà de si el mercat ofereix vehicles sostenibles que puguin servir alhora per a fer transport adaptat a persones amb mobilitat reduïda.

La directora de l'ABA, Esther Puigcercós, s'ha mostrat molt satisfeta amb la col·laboració, tenint en compte que l'entitat dóna un servei molt ampli a la població, tant en temes de socorrisme i de formació als joves com de servei a la gent gran del país.

La renovació de la flota de vehicles ha començat per l'adquisició d'una furgoneta elèctrica. Segura ha indicat que s'han acollit al pla Engega, que ha tingut un cost d'uns 20.000 euros, i que han optat per un vehicle sostenible per la sensibilització que tenen envers el medi ambient. Per a la resta d'adquisicions, l'opció que siguin també elèctrics dependrà de si al mercat poden trobar vehicles que reuneixin les característiques per al servei, ja que cal que siguin adaptats al transport de persones amb mobilitat reduïda.

Tot i que la Creu Roja haurà de complementar la dotació que ha cedit l'ABA per a la renovació de la totalitat de la flota, Josep Segura s'ha mostrat satisfet de l'ajuda.

tracking