numismàtica

La UE mostra els dissenys de les monedes commemoratives

Es recorden els 150 anys de la Nova Reforma i el 25è aniversari d’RTVA

La UE mostra els dissenys de les monedes commemoratives

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El butlletí oficial de la Unió Europea va fer públic aquesta setmana els dissenys de les dues monedes de 2 euros commemoratives que el Principat té previst encunyar aquest any. Segons es detalla en el butlletí, en un cas es recordaran els 150 anys de la Nova Reforma del 1866 que va comportar la transformació política i social del Principat. Per aconseguir-ho, s’ha previst incloure una imatge de la sala principal de la Casa de la Vall.

En el segon cas, la moneda pretén commemorar els 25 anys de l’inici de les emissions de Ràdio i Televisió d’Andorra. És per això que a més de la inscripció s’ha optat per col·locar una imatge d’un micròfon i una antena envoltat de diverses línies circulars. En tots dos casos a la corona circular hi figuren les dotze estrelles de la bandera europea.

Tal com s’explica en el document de la UE, està previst que la data d’emissió de les monedes sigui el mes que ve, és a dir, el de­sembre. D’altra banda, algunes pàgines web especialitzades en el tema apunten que se n’emetrien 85.000 de cadascuna.

tracking