meteorologia

Les estacions preveuen un hivern fred i de neu

Vallnord iniciarà la temporada el 2 de desembre, però la Coma d’Arcalís podria obrir en 15 dies

Les estacions preveuen un hivern fred i de neuVALLNORD

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Es preveu que serà un hivern amb molta neu i fred”, tal com va constatar ahir al Diari Xabier Ajona, director d’Ordino-Arcalís. Tot i així, va reconèixer que les previsions que tenen a llarg termini “són molt orientatives i no donen un gran nivell de detall”. En aquest sentit, va exposar que ara per ara desconeixen si les nevades es perllongaran durant tota la temporada o si es concentraran només en un mes com va passar fa dos anys. “Va nevar tant que les carreteres per accedir a les pistes estaven tallades”, va relatar Ajona.

De fet ahir ja va arribar la neu a Vallnord, tal com va anunciar en el seu compte de Twitter en què va escriure: “A Vallnord la neu ha aparegut per quedar-s’hi. Compte enrere per començar a lliscar!”

Ajona va explicar que, en un principi, l’obertura de les estacions d’esquí de Vallnord està prevista per al 2 de desembre, però va destacar que si la “hi ha neu i les condicions climatològiques” ho permeten podrien donar el tret de sortida en quinze dies en la zona de la Coma d’Arcalís, situada a 2.200 metres.

Per la seva part, Grandvalira va anunciar abans d’ahir que espera poder obrir les seves instal·lacions el 26 de novembre.

Cap de setmana amb neu

D’altra banda, el director de Protecció Civil, Francesc Areny, va anunciar que per a aquesta nit o demà es preveu que nevi a cotes de 1.200 metres. Això es deu al fet que baixaran les temperatures perquè bufarà el vent de nord-oest. “Hi haurà un descens important de la temperatura que portarà neu”, va emfatitzar Areny. Tot i així, va assenyalar que “hi haurà poca quantitat”.

A més, Protecció Civil preveu que les precipitacions, sigui en forma de pluja o neu, s’allarguin tot el cap de setmana.

En un altre context, des del passat 1 de novembre és obligatori portar els dispositius d’hivern, com poden ser rodes adaptades, cadenes o fundes. Així doncs, si es circula amb una acumulació de neu o gel a la calçada, el conductor s’exposa a pagar una multa de 60 euros en el cas de vehicles utilitaris, mentre que per als pesats la sanció pot arribar fins als 500 euros.

El gener del 2014 es va modificar el codi de circulació i, des de llavors, és obligatori circular amb dispositius especials per la neu de l’1 de novembre al 15 de maig.

REMUNTADORS I PISTES SÓN A PUNT

El director d’Ordino Arcalís, Xabier Ajona, va destacar que si s’ha d’obrir abans la Coma d’Arcalís els remuntadors i les pistes ja estan a punt. “Ara mateix estem ultimant els darrers detalls, però les tasques prioritàries ja les tenim fetes”, va indicar Ajona. Aquesta temporada han anat “més justos” amb les proves dels canons, ja que treuen l’aigua de la minicentral hidroelèctrica. “S’han endar­rerit una mica els treballs”, va confessar Ajona. També s’han d’ultimar els darrers detalls en els interiors dels restaurants, però encara que no estiguin finalitzats obriran, perquè el més essencial, remuntadors i pistes, ja estan a punt.

tracking