afers exteriors

Govern negocia amb Lituània sortir de la llista de paradisos

Saboya destaca la “petita xarxa de CDI” establerta amb estats de la UE

Govern negocia amb Lituània sortir de la llista de paradisosXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un cop Letònia ja ha informat al Govern que deixa de considerar Andorra un paradís fiscal, ahir el ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, va destacar que els propers passos que es faran seran per aconseguir el mateix objectiu en el cas de Lituània. De fet, aquest és el darrer estat bàltic que encara considera el Principat una jurisdicció de baixa tributació. Saboya va recordar que l’any passat es va fer una visita a Estònia, Letònia i Lituània per tal d’explicar-los els avenços fets en l’obertura econòmica i la transparència financera. Un viatge que va servir perquè Estònia ja els tragués de la llista. En els altres dos casos, però, s’estava pendent de la signatura del conveni multilateral de l’OCDE que es va ratificar aquest estiu. “Letònia ja ens ha avisat que considera que complim els requisits, i per tant ara hem de fer els mateixos passos amb Lituània.”

Una tasca que va lligar, també, els diferents convenis de no doble imposició que s’estan negociant amb països com Bèlgica, Itàlia, Holanda o Àustria. “Estem armant una petita xarxa de CDI que són molt necessaris per al desenvolupament futur”, va apuntar, afegint que ja representen un reconeixement perquè implicaria tenir-ne amb “8 o 9 països de la Unió Europea”.

D’altra banda va valorar positivament el nomenament d’Alfonso Dastis com a ministre d’Exteriors a Espanya, destacant que és coneixedor dels passos que ha fet Andorra per acostar-se a la Unió Europea perquè era el representant permanent d’Espanya a la UE. Així va remarcar que les converses estaran “en un terreny conegut i això ajuda a avançar”.

tracking