projecte de pressupost

El Govern contractarà 28 nous treballadors fixos l'any que ve

La majoria, deu, estaran adscrits al ministeri d’Afers Socials, Justícia i Interior, i set més al departament de Tributs i Fronteres

Govern contractarà 28 nous treballadors fixos l'any que veARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern té previst contractar una trentena de treballadors fixos –concretament vint-i-vuit– durant l’any que ve. Així es desprèn de la memòria del projecte de pressupost del 2017 que el ministre de Finances, Jordi Cinca, va entrar a tràmit parlamentari dilluns passat. La justificació de l’executiu per autoritzar l’increment “amb caràcter rigorosament excepcional” de la plantilla de funcionaris fixos és que es creen “llocs de treball concrets i vinculats a necessitats urgents i inajornables”. En la memòria s’assenyala que el Govern “es veu en l’obligació” de dotar els llocs de treball en els departaments en què, fruit de l’anàlisi cor­responent, s’ha constatat un dèficit en l’estructura organitzativa.

L’executiu assegura que el fet de no renovar els llocs de treball estratègics posava “en risc” dur a terme les activitats substancialment adscrites al seus serveis. A la memòria es recorda que en la Llei del pressupost del present exercici ja s’incloïa la derogació amb caràcter permanent de l’article de la Llei de mesures de contenció de la despesa pública en matèria de personal que impedia la contractació de funcionaris.

Per contractar el nou personal fix, el projecte de pressupost contempla una partida de 662.428 euros, el que suposa un increment del 37,2% respecte als diners, 482.658, que s’utilitzaran aquest exercici en dotar l’Administració de nous funcionaris. Malgrat això, la partida destinada a pagar els sous del personal es reduirà el 2017 en un 1% quedant en 73,7 milions d’euros.

Adscrits a diversos ministeris

L’executiu té previst contractar cinc agents de duanes i dos inspectors de tributs. Per als treballs de desenvolupament del nou marc fiscal i per als compromisos internacionals en matèria financera adquirits per Andorra es crearan dues places de tècnics de finances, un d’ells advocat fiscal financer. Per a Afers Exteriors es contractaran tres nous tècnics i per a Administració Pública i Transports un administrador de sistemes, aplicacions i productes en processament de dades (SAP), un tècnic en infraestructures i projectes tècnics i un desenvolupador de SAP.

El ministeri que encapçala el ministre Xavier Espot, el d’Afers Socials, Justícia i Interior, serà el que tindrà més personal nou. Hi entraran a treballar un psicòleg forense, quatre treballadors socials, un tècnic d’ocupació, un magistrat i tres agents penitenciaris. Menys ambiciosa serà la dotació de personal per a Medi Ambient, que veurà incrementada la plantilla en una persona, concretament en un responsable administratiu. També creixerà en un treballador el ministeri de Turisme i Comerç, amb la contractació d’un tècnic administratiu assignat a l’àrea de Registres d’Activitat Econòmica i el de Salut amb un cap d’àrea de planificació financera adscrit als serveis generals.

DOS MILIONS D'EUROS DESTINATS A ASSESSORAMENT EN TRIBUTS I RELACIONS INTERNACIONALS

L’executiu destinarà l’any que ve 2,2 milions d’euros per pagar treballs realitzats per altres empreses en concepte d’assessoraments relacionats amb la matèria tributària i les relacions internacionals. Concretament es tracta d’assessoraments per a l’acord monetari, per a les negociacions per a un acord d’associació amb la Unió Europea i per a l’intercanvi d’informació de dades fiscals. El capítol on s’inclouen els treballs realitzats per altres empreses també incorpora una partida de 140.000 euros per a la confecció i la manipulació de l’encunyació dels euros andorrans. Una part, petita, dels 35 milions d’euros que l’executiu preveu obtenir dels ingressos patrimonials prové de la venda de la part d’aquestes monedes destinada als col·leccionistes. Cal recordar que d’aquests 35 milions, 28,2 corresponen a la totalitat dels beneficis d’Andorra Telecom i 3,5 al 30% dels de FEDA.

El pressupost també contempla 354.000 euros per despeses d’assessoraments per a la cooperació amb la UE, la cooperació transfronterera i les relacions internacionals.

tracking