Col·lectius

Tres aspirants s'examinen per obtenir el certificat d'aptitud per exercir l'advocacia

Tres aspirants s'examinen per obtenir el certificat d'aptitud per exercir l'advocacia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tres aspirants titulats amb el màster en dret s’examinen entre ahir i avui de les primeres proves per obtenir el certificat per exercir d’advocat, un requisit que recull la nova llei del col·lectiu professional i que es va regular mitjançant un reglament avalat per l’executiu el maig passat. Les noves condicions es basen en el fet que ja no només cal tenir un títol homologat per poder treballar al país, també cal superar proves i un stage en un bufet professional. Era una voluntat del Col·legi d’Advocats per assimilar-se al procés que se segueix en d’altres països amb les persones que es titulen i que volen incorporar-se a la pràctica professional.

El Butlletí Oficial del Principat publicava a mitjan setembre el decret de convocatòria d’unes proves que el col·legi, segons estableix el reglament, haurà de convocar cada sis mesos. Els exàmens consten de tres blocs: una prova teòrica sobre dret andorrà i deontologia professional, una prova sobre casos pràctics i una tercera sobre coneixement del català. Hi han exempcions, però. Per exemple, qui hagi cursat el post­grau en dret andorrà que s’imparteix a ­la Universitat d’Andorra queden eximits de fer la prova sobre dret andor­rà i la de català.

Per superar la convocatòria els tres aspirants hauran de tenir almenys un 5 sobre 10 en cadascuna de les proves. Qui les superi podrà llavors iniciar les pràctiques en un bufet professional. La durada serà d’entre un o tres mesos, en funció de l’experiència del candidat.

tracking