afers exteriors

L'exambaixador Zaïr Kedadouche, absolt a França pel cas de difamació

La sentència arriba com a resultat de l’apel·lació contra la condemna que se li havia imposat

L'exambaixador Zaïr Kedadouche, absolt a França pel cas de difamacióFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exambaixador francès a Andor­ra Zaïr Kedadouche ha estat, finalment, absolt en el judici que l’enfrontava a un inspector del ministeri d’Afers Estrangers, Xavier Driencourt, i que en primera instància se l’havia condemnat per difamació. Segons van fer públic ahir alguns mitjans del país veí del nord, l’absolució la va decretar ahir el Tribunal d’Apel·lació de París. Així no haurà de fer front als 3.000 euros per danys i perjudicis que se li havia fixat.

Kedadouche va dimitir com a ambaixador el març del 2014, després d’assegurar que havia estat víctima d’un “racisme menyspreable”, una acusació que el ministeri d’Afers Estrangers sempre ha negat. De fet, l’octubre del 2012 es va enviar un inspector que no va trobar motius per expedientar el secretari de l’ambaixada que seria qui, presumptament, hauria tractat de manera racista l’ambaixador. Llavors Kedadouche va manifestar públicament que l’inspector li havia dit, abans de fer la inspecció, que no sancionaria el funcionari perquè portava 40 anys de servei i estava a punt de jubilar-se. Davant d’aquestes declaracions, l’inspector es va querellar contra el diplomàtic per difamació.

Després de la condemna, Kedadouche va apel·lar. Ara se li ha donat la raó, ja que els tribunals no han considerat difamació que manifesti públicament que l’inspector reconegués que no actuaria, ja que consideren que no anava lligat al problema de racisme denunciat. La defensa ho qualifica de “victòria en la llarga lluita contra la discriminació”.

tracking