Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
ESQUÍ

Les pistes inverteixen 15,5 milions d'euros per a aquesta temporada

Grandvalira i Vallnord aspiren a créixer en nombre d'esquiadors
El gerent d'Andorra Turisme, Betim Budzaku, el director de Grandvalira, Alfonso Torreño, i el director de Pal-Arinsal, Josep Marticella, durant la presentació de la temporada

Les pistes inverteixen 15,5 milions d'euros per a aquesta temporada

El gerent d'Andorra Turisme, Betim Budzaku, el director de Grandvalira, Alfonso Torreño, i el director de Pal-Arinsal, Josep Marticella, durant la presentació de la temporada

Actualitzada 03/11/2016 a les 17:16
La temporada de neu a Andorra ja ha iniciat el seu compte enrere particular. Si les nevades arriben, Grandvalira obrirà el 29 de novembre, mentre que Vallnord el 2 de desembre, tot i que en el cas d'Ordino-Arcalís treballen per poder anticipar-se fins d'aquí a poc més de dues setmanes: el 19 de novembre. La inversió total a les pistes del país per a aquesta temporada suma 15,5 milions, 13 a Grandvalira i 2,5 a Vallnord (1,7 a Pal-Arinsal, 500.000 a Ordino-Arcalís i 300.000 a Vallnord, en concret). Tot plegat amb l'objectiu d'arribar de nou a les xifres de forfets venuts de l'any passat, i fins i tot superar-les lleugerament. De moment les perspectives són positives, tenint en compte l'augment del nombre de forfets de temporada i de reserves de touroperadors, així com les primeres vendes ja per dies festius que s'han tancat fins la data d'avui.

"Tenim un petit objectiu de creixement", ha manifestat el director de Grandvalira, Alfonso Torreño, tot i recordar que les xifres de l'any passat van ser de rècord amb els més d'1,7 milions de forfets venuts. Els mercats internacionals s'estan comportant millor que la temporada passada, ha explicat, fins i tot en el cas del britànic, "que ens espantava" pel tema del Brèxit. En la mateixa línia s'ha mostrat el director de Pal-Arinsal, Josep Marticella. L'any passat "vam tenir 715.000 esquiadors", aquest any "apostem per millorar aquesta xifra", ha manifestat referint-se a tot Vallnord. Per la seva part, el director d'Ordino-Arcalís, Xabier Ajona, ha assegurat que en el seu cas l'objectiu és arribar als 200.000 forfets d'esquí, 7.000 més que l'any passat.

Per arribar a consolidar aquestes tendències positives, tots dos dominis han presentat avui les seves principals novetats, molt centrades, en tots dos casos, en les famílies. En el cas de Grandvalira, i veient que el públic familiar "s'ha incrementat un 5%", s'ha fet un esforç sobretot en el client amb un nivell debutant-mitjà", i en millorar la seva mobilitat per les pistes. Per exemple, han instal·lat el nou telecadira Planell de la Font al Tarter, un teleesquí al Pic Negre o un teleesquí als Cortals. A més, s'incorporen tres noves pistes al domini: una de blava a la zona del Pic Negre; la pista Port, també blava, que transcorre des del telecadira Costa Rodona fins a peu de l'estació al Pas de la Casa; i la pista Tobogan a Grau Roig, perquè "els joves puguin fer bogeries" en un espai sense molestar la resta d'esquiadors. A banda d'aquestes novetats, Torreño també ha volgut destacar la millora dels serveis de guarderia i dels jardins de neu, o la incorporació del concepte 'food ratracs', seguint amb la moda dels 'food trucks', que oferiran servei de restauració i animació a diversos punts del domini.

Pel que fa a Vallnord, les novetats d'aquest hivern 2016-17 s'encaren cap al 'freeride' i també cap a les famílies, per qui "apostem decididament", ha assegurat Marticella. A Arinsal s'ubicarà una nova cinta transportadora per millorar el producte familiar. La potenciació del 'freeride' se centrarà sobretot a Ordino-Arcalís amb el Natural Park, un projecte a tres anys vista que pretén "combinar el 'freeride' amb el 'freestyle' aprofitant el relleu natural de les muntanyes". En aquest sentit es millorarà també la senyalització per poder accedir-hi. Anant ara a l'aspecte familiar, s'ha arribat a un acord amb l'empresa que representa Pocoyó per ampliar la seva presència a Pal-Arinsal, sobretot al jardí de neu i a l'escola bressol. Es manté també durant l'hivern el parc de cordes i s'amplien les activitats d'oci nocturnes. S'introdueix, durant la nit però també durant el dia, el ioga al Pla de la Cot. Finalment, Marticella ha destacat la nova "assegurança meteorològica", un concepte que permet que a l'usuari que no vulgui esquiar perquè no li convenç la neu "se li retornin els diners" del seu forfet.

L'IGI afectarà els marges de benefici
En un altre ordre de coses, i tot i que no han volgut valorar de manera directa l'anunci que l'IGI reduït del 2,5% per a les pistes se suprimirà a partir del juny del 2017, Ajona ha reconegut que serà "un factor a tenir en compte" ja que "acaba afectant els marges" de beneficis de les estacions. En qualsevol cas, i tot i estar d'acord que no és una bona notícia, celebren que s'hagi acceptat la demanda d'Ski Andorra de suprimir-lo un cop acabi la temporada d'hivern.
  • #1 monitor
    (03/11/16 22:19)

    Molt bé per les inversions, cal millorar les prestacions i qualitat ofertada per mantenir-nos atractius. Dit això,  i en la mateixa línia, ja es hora que actualitzeu i milloreu les condicions laborals dels monitors. I com saps tothom del món del esquí es un dels pilars d'aportació neta de beneficis a les estacions.

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477