mobilitat

El comú admet que el tall de la part alta de Meritxell va perjudicar el trànsit

La restricció de trànsit entre el pont de la Rotonda i Doctor Molines va generar congestions

El comú admet que el tall de la part alta de Meritxell va perjudicar el trànsitXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El tancament realitzat a la part alta de l’avinguda Meritxell –entre el pont de la Rotonda i el carrer Doctor Molines– durant el pont de Tots Sants i amb motiu de l’Andorra Shopping Festival no va obtenir els resultats desitjats pel comú d’Andorra la Vella. Així ho va fer saber la cònsol major, Conxita Marsol, en declaracions per al Diari, que va assegurar que no “estava d’acord” amb la mesura.

Marsol va dir que era molt difícil fer aquests tipus de tancaments perquè el carrer “és una artèria principal i es van generar problemes seriosos de trànsit”. A més a més també va afirmar que la mesura havia afectat la parròquia i que els tancaments puntuals són “difícils i no gaire bons”, perquè despisten. “Faig crítica. Crec que no hauria estat necessari i crec que no ha acabat de donar els resultats esperats perquè va condicionar la mobilitat i la circulació”, va sentenciar.

Pel que fa al pont de Tots Sants, que també va coincidir amb l’Andorra Shopping Festival, la cònsol major va refermar l’opinió del sector hoteler i comercial, que s’havien obtingut unes taxes d’ocupació i de vendes molt positives. “Tot ha anat perfecte. Hi ha hagut molt volum de gent, tothom ha treballat molt bé i han vingut molts turistes al país i fins i tot els comerciants estan satisfets”, va senyalar.

Balanç del tall de la part baixa

Tres mesos després d’adoptar-se la mesura del tancament al trànsit de la part baixa de l’avinguda Meritxell des de les 12 hores del migdia fins a les 12 de la nit, la cònsol major de la capital va explicar que valora molt positivament els resultats obtinguts durant aquests tres mesos.

“No s’han produït notificacions i la gent considera que el funcionament ha anat molt bé”, va indicar la mandatària. Tot i així el comú no ha pres cap decisió més enllà de les que han estat establertes fins ara i va assegurar que l’horari de restricció es continuaria mantenint igual. “No decidirem cap canvi fins l’any que ve, quan es dugui a terme el projecte d’embelliment del carrer. Per ara tot continuarà igual”, va assegurar Marsol.

El comú, que va implantar la mesura el mes de juliol passat en forma de prova, va indicar que no es plantejaria cap canvi fins a l’octubre, quan es reunís amb els crítics per fer una avaluació dels resultats. Ara, passat el mes d’octubre i havent mantingut contacte amb els actors implicats, la cònsol major va explicar que “les persones que es mostraven en desacord amb la mesura continuen reiterant la seva postura, encara que veuen que aquest procés anirà endavant perquè el 85% dels implicats hi està a favor”. A més a més, la mandatària va apuntar que “no s’han produït incidents, tothom està molt tranquil amb el procés i l’acceptació és general”.

ENTREN 64.500 VEHICLES AL PAÍS, UN 7% MÉS DEL PREVIST

L’afluència de públic durant el pont de Tots Sants va desbordar les previsions fetes pel centre nacional de trànsit. En total van entrar al país 64.500 vehicles, una xifra superior a l’esperada, ja que els càlculs preveien un volum de 58.000 cotxes. Aquestes dades representen un augment del 7% respecte als pronòstics realitzats amb anterioritat.

Per la frontera del riu Runer s’esperava que hi accedissin uns 34.500 vehicles i finalment la xifra va augmentar fins als 41.800, la qual cosa suposa un balanç positiu respecte als pronòstics del 17%.

Al Pas de la Casa, en canvi, es va produir la situació inversa. Si s’esperava un volum de 23.500 cotxes, finalment es va detectar l’entrada de 22.700 vehicles. Unes dades que representen un balanç negatiu del 7%.

Fonts del centre nacional de trànsit van valorar molt positivament aquestes dades i van afirmar que s’havia produït “un augment important” respecte a les previsions realitzades. També van afirmar que les dades frontereres elevades “ja s’havien pogut percebre als carrer”, per l’assistència elevada de visitants.

tracking