Andbank rep el premi 'The Banker' com a millor entitat de banca privada

La distinció premia la trajectòria de l’entitat amb una alta ràtio de solvència i liquiditat

Andbank rep el premi 'The Banker' com a millor entitat de banca privadaAndbank

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Andbank ha estat escollida millor entitat de banca privada d’Andor­ra per la revista britànica The Banker, editada pel grup The Financial Times. La publicació, segons el comunicat emès per Andbank, premia “amb aquest guardó els més de 85 anys d’experiència en banca privada, la seva experiència contrastada en gestió de patrimonis, així com el creixement i la diversificació internacional del grup”. El premi The Banker s’atorga anualment als millors bancs privats de cada país i és el tercer any consecutiu en el qual Andbank obté aquesta distinció dins de la plaça financera andorrana.

En el comunicat es recull que “la creació de valor per al client, juntament amb la protecció de la seva riquesa, han estat els pilars en els quals s’ha basat la gestió patrimonial del grup, sempre seguint criteris de rendibilitat i excel·lència”. S’especifica que “tot i l’entorn actual, els tipus d’interès negatius, la inversió en creixement internacional i en els criteris de prudència en la gestió del balanç, el grup Andbank va tancar el 2015 amb un benefici net de 54 milions d’euros, un 20% per sobre del pressupostat”.

Al tancament del 2015 el banc havia arribat als 22.760 milions d’euros en actius sota gestió. Aquestes xifres el col·loquen com a líder destacat dins del panorama financer nacional respecte a volum.

Marge ordinari històric

L’entitat destaca que ha acompanyat “els bons resultats en la gestió de patrimonis amb uns alts nivells de rendibilitat per a l’accionista el 2015”. El bon exercici va comportar que “el marge ordinari es va tancar en el màxim històric de 249 milions d’euros, un 13,3% superior al de l’any anterior (2014), demostrant una vegada més l’excel·lent capacitat del model de negoci en generació de resultats”. I aquests resultats “tenint en compte l’entorn economicofinancer viscut [durant el 2015]”.

Andbank vol posar de manifest que durant aquest any “i per tal de seguir en línia amb els més alts estàndards europeus, el grup continua reforçant el govern corporatiu del banc afegint les comissions especialitzades de gestió del risc i de compliment normatiu”. Entre aquests estàndards “es troba la normativa CRD-IV, que és la normativa europea que marca els estàndards de govern corporatiu, i que les filials com Andbank Espanya o Andbank Luxemburg operen completament integrades sota aquesta norma”.

tracking